Min arbetsvardag

Apparatberoendet

Efter för mycket solsken så kommer då regnet. Måndag och vi står stilla utan röntgenapparat. Visst är det så att all skit sker på Måndagar?! Återigen blir jag varse det extrema beroendet av all apparatur vi omger oss av på tandvårdskliniken. Inte nog med att behandlingsstol och röntgenapparat måste fungera, sen är det maskinerna i sterilen som måste jobba var dag för att vi ska ha rena instrument. Men det jag tycker är sjukast av allt är hur totalt handikappade vi blir om datorerna slås ut. Det är verkligen galet. För där finns journalprogram och journaler, och så måste Internet funka så vi kan nå Försökringskassan och tjänsten för e-recept. Datorn är diktatorn.

Så upptäcker man att det inte finns någon ”apparat-akut”, utan allt måste ske genom upphandling och är beställningsvaror. Ingenting går att få här och nu. Ännu en gång slås jag av hur det här med den riktiga innebörden av service försvinner ut i den Svenska periferin mer och mer. När sådant här händer är det inte bara kliniken som blir blödande ekonomiskt, patienterna som behöver oss tvingas att vänta eller söka akut någon annanstans medan vi  slår huvudena mot dörrposten och väntar på en leverans vi inte kan påverka. Frustrerande!

Annons

Det kom in en person idag som sökte ny tandläkare, när vi förklarade att vi stod stilla p g a utrustningsproblem och tyvärr inte kunde ta emot kom den förvånade frågan ”Men vad gör ni här då?” Ibland blir man lite småtrött… Hur mångas yrken handlar endast om det ni gör som syns utåt under dagarna? För de allra flesta är det nog hemskt mycket mer än att bara klippa hår, baka bröd eller se efter barn på en förskola. Kringsysslor har vi allihopa, de tar aldrig slut och det finns aldrig tillräckligt med tid för dem tycks det. Så idag passade jag på att ringa patienter, torka alla hyllor och lister, fylla på material på rummet högt och lågt, uppdatera hemsidan med info, planera för nästa inköpsperiod och en del annat smått och gott. Så det kändes bra att få undan lite grann. 🙂

Fast det här kanske ändå är det allra värsta? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!