Hälsa

Hur en ond rygg blir snäll

Som tandsköterska har man ofta väldigt oergonomiska arbetsställningar. Man står knasigt och sitter knepigt för att nå och se och få plats vid det lilla arbetsområde som är munnen. Trots att jag tänker på att inte fastna i de dåliga positionerna är det svårt att undvika att belasta rygg och axlar.

För ett tag sedan började min rygg kännas som en hemskt gammal, men söt, liten gummas. Rent ut sagt FAN vad ont jag har haft. Det började med sömn i en säng som var slut och fortsatte med arbetsställningar som sluttade snett. Så nästan hela dygn av icke ryggvänliga moment. Jag funderade över hur det kom sig, då jag varit väldigt skonad från värk hittills i mitt arbete. Och just det, förut tränade jag cirka tre gånger i veckan och nu har jag haft ett uppehåll på ett halvår! Där fick jag min motivation som en rejäl spark lite högre upp än rumpan.

Annons

Nu har jag sprungit tre gånger under den senaste veckan och har redan resultat. Idag kom det, jag vaknade utan ryggont för första gången på flera veckor! Under eftermiddagspasset på jobbet kom det smygande tillbaka men något mildare. När jag väl är ute i skogen och kutar omkring känner jag inte av ryggen ett dugg. Så otroligt härligt positivt att jag bara måste trycka det i ansiktet på er alla! 😀

Jag är ingen träningsfantast, har i princip inte tränat alls i mitt liv förrän för två år sedan då jag började med lite gympa i totalt opretantiös stil. (Tänk ett gäng från 25-80 år som böjer, bänder och hoppar för glatta livet, underbart!) Det känns riktigt bra att ha bevisat för mig själv att det inte krävs så väldigt mycket för att min kropp ska bli starkare och må bättre.

Vi tjänar inte multum som tandsköterskor så löpning är perfekt. Det enda jag har lagt en större summa på är skor, eftersom det faktiskt känns viktigt för att slippa skador och göra träningspasset behagligare. Ca 1300 kostade mina på Löplabbet. Där hjälper kunnig personal dig att prova ut de som passar just dig genom att låta dig springa på ett löpband och filma dina fötter. Sen köpte jag träningsbyxor, bomullslinne och en mjuk hoodie på H&M för ca 400 kr.

Mina fötter älskar skogens mjuka mark, där hård och hemsk asfalt byts mot fallen bark. <3

(För er som är riktigt intresserade av er hälsa och träning rekommenderar jag Carolines blogg. Hon är lic. personlig tränare, kostrådgivare och hälsoinformatör.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!