Tips

Återanvänd Bowie & Dick

Så mycket vi bara slänger i soporna utan att blinka. Sen går vi till affären och köper nytt av precis samma sak. Om man tänker efter, är det inte ofta så?
Och mitt i arbetsdagens stress med femton bollar snurrandes i luften kommer man på det där lilla men finurliga för att ge nytt liv åt det som hittills alltid betraktats som skräp. Ja! 😀

Vi använder Bowie & Dick rutinmässigt för att kontrollera att autoclaven steriliserar som den ska.  Det är en pappersförpackning fylld med papper och så ett papper i mitten. Ha ha, precis! Det enda som sparas är kontrollpapperet i mitten, resten har alltid åkt rakt ner i papperskorgen.

Annons

Bowieanddick

Idag slog det mig att dessa små papperslappar är perfekta att skriva listor, kom ihåg eller kludda kladd på. Allt det tycker jag om att göra. Så här blev min lilla korg med Bowie & Dick-papper:

IMG_3894

Har ni några andra smarta tips på återanvändning på kliniken?

2 kommentarer

    1. Den ser ju käck ut! Men hur många kontrollremsor får man? Läser att man måste köpa hela paketet igen när de tar slut, alltså inte bara fylla på med remsor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!