Studera till tandsköterskaTips

Börja söka jobb som tandsköterska

Hösten är här och med den, för flera av er där ute, sista terminen på tandsköterskeutbildningen. Jag fick frågan när ska man börja söka jobb? Nu! Tja, varför inte. 🙂

Jag har inte precis koll på när mina kurskamrater började söka jobb, men som jag minns det tog samtalsämnet fart och blev aktuellt efter halva sista terminen. Det var nog i samma veva som sista praktiken körde igång. Många hoppades på att få in en stadig fot på praktikplatsen, eller skapa givande kontakter där. Flera hade undersökt platsannonsmarknaden och man skapade sig en uppfattning om hur bra förutsättningarna för jobb var. Under utbildningen brukade min pappa tala om när han sett en annons där de sökte tandsköterska, det var fint. 🙂

Annons

Det kan ploppa upp platsannonser för tjänster vars tillträde är till årsskiftet, så då är det bara att börja söka! Skickar man in en jobbansökan under sin sista termin, så skriv när examensdatum är, och det är inga problem med att betygskopia saknas bland ansökningshandlingarna.

Här hittade jag till exempel en drös annonser för tandsköterskor:

Att skriva ansökningsbrev är inte lätt. Är du redan med i facket? Ta hjälp av dem! Själv hade jag nu den där önskvärda flaxen att få anställning på min praktikplats. Som i de flesta branscher är kontakter värda sin vikt i guldkronor. På gott och ont. Mitt tips är att visa framfötterna på praktiken, vara öppen och prata med folk. Visa att du vill vill vill!

TandsköterskeexamenFörhoppningsvis är ni precis lika glada som jag var när jag tog emot mitt slutbetyg, och har ett jobb på lut runt hörnet. Om inte, det finns flera hörn! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!