Min arbetsvardag

Skallebonk när vi beställer varor

Det är måndag och då blir jag såklart extra glad när patienter mailar sådant här:

Från en barnamun:

Förr i tiden var tandläkaren en farlig person. Han använde järnstänger och drog ut tänder överallt. Till och med visdomständerna drog han ut. Därför visste folk inte så mycket på den tiden.
Dag Emil, 7 år

Annons

Tack, det lyste upp denna dag som kommit ur för lite sömn och hektisk helg. 😀

Veckan började så som de ofta gör, med lite ruckader i dagsplaneringen komna av sena återbud, akutbehandlingar som drar ut på tiden, förseningar av både patient och oss. Sådant som bara blir då man jobbar med människor. Naturligt och självklart att det inte alltid blir som man tänkt sig när det handlar om vård. Så borde det få lov att vara men det är verkligen inte alla som har förståelse för det. Kanske sitter du och blir ilskans ilsk i väntrummet när tiden rinner över, men nästa gång kan det vara du som behöver extra tid och då är du den viktigaste för oss. I min värld är det alltid patienten i stolen som är prio nummer ett.

Förresten, på hur många arbetsplatser står man och rensar tänderna medan man samtal med chefen? Kom på mig själv idag när jag verkligen grävde djupt med en Plackers när vi pratade, men det kändes ju som den naturligaste sak i världen på vår arbetsplats, hahaha!

Det här med beställningar av varor håller just nu på att göra oss ganska vansinniga och jag tror vi riskerar att få permanent skallebonk (huvudvärk) av ”förbättrade” system som fortfarande efter ett halvår gör att proceduren tar flera timmar istället för en. Ständiga förändringar i sortimentet som gör att det där med en rutin är helt meningslöst. När man ringer de som är menade att hjälpa oss och får svaret ”jag vet inte” om en produkt så funderar jag över vem som jobbar åt vem egentligen… MEN, så ringer telefonen strax därpå och en ursäktande personal på ett dentalproduktsföretag frågar om en vara vi just beställt och är ledsen men den är restnoterad och går det bra ändå om vi får den en vecka senare? Jag blev helt stum. För det har aldrig hänt att någon ringt upp för en sådan sak, i bästa fall får vi en notering i leveranslistan först när paketen anländer och vi får själva gissa när/om vi får varan. Den här kvinnan var en jävla stjärna i service som så kvickt ringde upp för att både informera och kolla om det funkade för oss! Det gjorde jag väldigt klart för henne också, försökte ösa så mycket blommor över henne som jag bara kunde per telefon. För man ska bannemig få veta när det man gör är uppskattat. Annars händer det ju inte igen. 😀

blomsterpraktBlommor till Dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!