Min arbetsvardag

En helt ny början

Gott Nytt År!

Bloggen firar sex år och den har verkligen öppnat alla möjliga dörrar. Vet ni vad, när jag skriver detta sitter jag på mitt egna kontor på min första riktiga arbetsdag hos mig själv! Från och med nu arbetar jag hemifrån en dag i veckan, med att skriva, fota, föreläsa och engagera. Det känns helt fantastiskt! Tack alla ni underbara som läser, kommenterar, engagerar er tillbaka och peppar  mig. Utan varandra är vi ingenting. Det tycker jag är fint.

Idag har jag ägnat mig åt att uppdatera min PowerPoint-presentation för utbildningar rejält. Nästa fredag beger jag mig med hjärtat i handen till Borås Tandsköterskeutbildning för att prata med studenterna där. Hej!

Annons

Tänkte visa mitt kontor, men när jag kom ner och riggade kameran var den stendöd. Får bli mobilbilder idag.

Johanna Ene
Har ingen värme här än, vantar och liten värmefläkt får duga. Man ska ju lida när man skapar, så det blir bra detta.

 

Skrivarlya
Skrivarlya. Här ska det skapas! 🙂

 

Det är inte det enda som är flång nytt för i år…

Nytt jobb som tandsköterska!

I onsdags började jag min anställning som tandsköterska på M4 Tandklinik i Lerum. Trodde att min önskan att hitta en lika liten mottagning med samma värme skulle få stryka på foten, men nu är jag på en sådan klinik med en tandläkare. Det känns också som att värmen verkligen finns där, så som hjärta för patienterna. Är så glad! Min tjänst är ett föräldravikariat, som tur är är tandsköterskan Emelie kvar och kan guida mig in i rutinerna och lådorna. Även om man inte är ny i yrket så blir allt väldigt nytt när man byter jobb.

Oavsett hur bra det känns så är det superjobbigt att vara ny på jobbet, tycker jag. Jag gillar att ha full koll men det är såklart omöjligt från början. Jag och Emelie reflekterade över att det nog ligger i en tandsköterskas natur att ha ett stort kontrollbehov och vara rastlös! Stämmer det på er? 🙂

Efter min första arbetsdag var jag totalt slut, men hjärnan sprutade hejdlöst ut tankar och funderingar. Kom på att när jag åkte till jobbet på min förra klinik kändes det mycket som att åka och hänga med alla mina kompisar under en dag. Hur flott är inte det? Men så var det, inser jag nu. Mina kollegor är nära vänner, och de flesta patienter kände jag så väl.

Nu får jag börja från noll, bygga relationer och förtroenden. Det är hårt arbete. Men mödan värd om känslan blir den rätta. Ett enormt plus är att jag slipper pendlandet, 20 min med bil till jobbet nu! Förut var resan till och från jobb ett projekt, nu bara åker jag. Wrrrooooom! I onsdags morse var det stjärnklart och den klaraste månskärva och starkaste stjärna var framför mig under hela färden till jobbet. Tog det som ett tecken.

Tandsköterska Johanna Ene på M4 Tandklinik.
Hej, jag är ny på jobbet!

 

8 kommentarer

 1. Jag kommer att sakna dig på Markmyntsgatan ? Synd att mottagningen lagts ner. Nu går jag hos Torsten Sundelin så nu är det honom jag ska övertala om en tatuering. Lycka till på ditt nya jobb. De kommer att få världens gulligaste och duktigaste tandsköterska ❤️

  1. Åh Lena! Tänk vad ni är många som JAG saknar! <3 Känns så märkligt. Jag har aldrig träffat Torsten, men hans sköterska en gång och hon var en strålande sol. 🙂
   Tack för dina värmande ord, känns extra fint att höra från er patienter ska du veta. Otroligt värdefullt för mig. KRAMAR

 2. Jag är en av de blivande tandsköterskor du ska träffa imorgon ? ska bli kul och spännande att du kommer ? är inne ofta och läser din blogg ?

  1. Hej Yvonne!
   Det var, som alltid, superkul och givande att träffa er studenter! Hoppas ni fick både inspiration och information som gagnar er i yrkeslivet.
   Tack för att du läser! 🙂
   Kram /Johanna

 3. Du kommer trivas toppen där tror jag! Snygg tröja oxå 🙂 kommer förbi fram i vår o hälsar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!