AllmäntTandvård

Rödvinständer

Hoppas ni alla hårt arbetande tandsköterskor har tagit er en njutningsfull helg! Själv spenderade jag Lördagskvällen med ett glas rödvin och klinikens hemsida. Jag och min dator alltså, vi måste få ha våra stunder av intim ensamhet. 😉 Jag passade på att fixa lite nya bilder och pilla med bildtexter. Visst är det sådant man ska göra på arbetstid, men kan man få komma hem lite tidigare gör jag mycket hellre de sysslorna hemma med verktyg jag trivs med. Snabbare utfört arbete och lite mer tid hemma, så värt! Plus i kanten när man kan sms:a chefen: ”Nu finns nya bilder på hemsidan. SKÅL!”

Apropå rödvin brukar ju tänderna bli ganska tråkiga av det. Mina blir lätt svagt blågrå när jag dricker rött. Läser att det inte bara är smaksensationen som gör ost till ett perfekt tillbehör, utan att kalciumet i osten (hårdost ska det vara) hjälper till att stänga mikroporerna i emaljen så att tänderna inte missfärgas lika lätt. Jag har läst om detta tidigare, men aldrig tänkt på om det faktiskt stämmer i praktiken. Någon som testat och märkt skillnad? Åååh, det måste bli vin och ostbricka snart, för experiment! Vansinnigt bra anledning att få möla ost och dricka vin, haha.

Annons

Andra tips för att slippa vintänder:

  • Äta fiberrikt grönt för att öka saliveringen, saliven hjälper till att hålla tandytan ren.
  • Drick inte vitt vin först, yran i det vita vinet funkar som en ”primer” och det röda pigmenten fastnar ännu lättare.
  • Borsta tänderna innan du dricker rödvin, vinet fäster bättre om det finns plack på tänderna.
  • Skölj munnen med vatten då och då. (Kan ju vara bra av andra skäl också, hehe.)

Det låter väl vettigt, vad tänker ni själva? Dessa råd är alltså inte mina utan sådant jag snappat upp. Läste fler råd som bl a innehöll lime med mera men det gick mig så mycket emot vad gäller att vara rädd som sina tänder så jag tar inte upp dem.

Har ni andra tips? För rödvin vill man ju kunna njuta av samtidigt som man sprider glädje med sitt sköna leende. 😀

Fattig student

Det var en gång, för inte så längesedan, en fattig tandsköterskestudent. 🙂

2 kommentarer

  1. Hej! Jag ska plugga till tandsköterska och söker bloggar/instagrams med tandsköterskor/tandsköterskestudenter. Vet du mäjligtvis några eller vill du kanske efterlysa några? Tack på förhand, kram. Hoppas helgen var bra

    1. Hej Rebecca! Jag kan inte komma på några fler än jag själv så här på rak arm. Ska absolut försöka komma ihåg att efterlysa detta ikväll när jag kommit hem, hade varit roligt! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!