Min arbetsvardag

Kliniken 3 år och nominerad!

Oj, vilken dag det blev. På jobbet firar vi nu att kliniken M4 Tandklinik funnits i tre år! Lagom till detta har en ny fin hemsida lanserats och idag har vi delat ut goodie bags till alla patienter med tandvårds-bra-att-ha i.

Annons

Det gick lite trögt med kalaskänslan i morse då jag haft ett snörvligt hostande barn bredvid mig inatt och sovit tre timmar. Men hur morgonen än ter sig brukar det alltid bättra sig när jag jobbat igång. Måste liksom arbeta fram motivationen ibland. 😉

När vi satt och hade lunch i godan ro stökade det plötsligt in folk i farstun. När man är på en liten klinik där det oftast förväntas en eller två patienter åt gången höjer man rejält på ögonbrynen när fler än så rumlar in på samma gång. Jag trodde det var vänner till min tandläkare, men det var en jätteglad arbetsgrupp från Entreprenörsgalan Lerum. De hade med sig en nominering för Årets Hantverkare till min tandläkare Mahnush!

De valde verkligen rätt dag, kalaskänslan boostades! Kände inte till den här galan här i Lerum, men vartannat år lyfter de olika företagare i kommunen som invånarna nominerat i del olika kategorierna. Vi vet inte vem som nominerat, tydligen anonymt. Suck, va! 🙂

Här är vi! Jag och min goa tandläkare Mahnush Owji, ytterst oförberedda på detta eminenta photo moment. 😀 Och till vår tandsköterska Emelie som är föräldraledig, hoppas du läser nu du, för jag tror du är en stor pusselbit i den här väldigt fina kliniken ska du veta. Så ta åt dig av äran tycker jag! <3

Kan stolt säga att jag verkligen hamnat på en allt igenom bra tandläkarklinik. Mahnush har alltid patientens bästa i fokus, både till vård och ekonomi, något jag skattar mycket högt. Hon är också så mån om att behandlingen inte ska göra ont. Vi lägger alltid bedövningssalva innan vi ger injektion, det är en sådan där liten detalj som kan tyckas gå obemärkt förbi… men det är de små sakerna som gör skillnad. Det tar pyttelite extra tid, men gör stor skillnad för de som är oroliga.

Tycker också om den mjuka och lugna atmosfären som blir i en så liten klinik, som dessutom är en del av en villa. Känns hemma! Och så har jag en cool tandläkare som inte oroas av saker, som jag lätt gör. Det är så skönt att höra ett säkert ”Äsch, det ordnar sig” när man själv tror att katastrofen stundar. Jag har en typisk katastrofhjärna, om ni inte visste.  😀

Grattis M4 Tandklinik till tre år och en väldigt värd nominering!

2 kommentarer

 1. Tack för en otroligt bra och inspirerande blogg!
  Jag funderar på att studera till tandsköterska i vår och undrar lite kring yrket..
  -Hört att tandsköterskor börjat få arbeta mer med egna patienter. Vad har man för uppgifter vid ett sådant tillfälle?
  -Vart studerade du och hur var den utbildningen?
  -Har man den kunskap så man kan åka ut och föreläsa på skolor och äldrevården ex.?
  -Kan man jobba/inrikta sig på tandblekning som tandsköterska?

  Tack i förhand! 🙂

  1. Hej och tack finaste du! ^_^
   Arbetet självständigt ser olika ut från klinik till klinik. Det kan handla om att skrapa tandsten, informera om munhygien, göra och sätta fast provisoriska tandkronor, ta avtryck… finns så mycket så kan omöjligt lista allt här. Andra vet säkert mer än jag.

   Borås Yrkeshögskola. Det var rätt rörigt och stressigt. Men just den utbildningen finns inte kvar. Nu är den i Folktandvårdens regi och verkar mycket bättre.

   Du menar om man har det efter utbildningen? Mja, du har väl lite grann, men du får nog ha intresse själv att fördjupa dig i så fall. Men jag vet ärligt talat inte, osäker på vad du menar med föreläsa? Många inom FTV är ju ute på skolor, men skulle väl mer säga att de pratar med barnen och informerar. Det bör du fixa efter utbildningen.

   Ja visst, men baseras nog lite på vilken klinik du är på. Om intresse finns där. Vet en tandsköterska som jobbar med blekning, kolla in @tandservice på Instagram. Fråga henne! 🙂

   Jag hart skrivit om det mesta du frågar, bläddra bland ämnesmenyn högst upp och använd förstoringsglaset för sökfunktion. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!