ProfylaxTandvård

Listerin; allting går att sälja med mördande reklam

”Allting går att sälja med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt! Allting går att svälja med mördande reklam, även lagom söt konserverad gröt!”

Någon som minns den gamla sången? Den har otäckt ofta trallat genom mitt huvud då jag kommit i vägen för en Listerine-reklam. Visst har jag också testat Listerine, men det blev en engångsföretéelse. Att skölja munnen med det kändes som att gå med en blåslampa över gräsmattan… allt bränns bort och stendör! Det är väl bra kan man tänka, men vi har ju en hel radda goda och viktiga bakterier i munhålan och jag ville inte gå på deras begravning. Hej då blåslampsvätska!

Annons

Nu vet jag att många tycker det känns jättefräscht och bra med Listerine, där är smaken som baken kort och gott.

I dagarna kom det ut en artikel i Tandläkartidningen om just Listerine och hur det inte hjälper mot plack (plack = bakterier i munnen som fastnar på tänderna). Det är just plack som Listerin motverkar, enligt reklamen. Några forskare ville undersöka sanningen i detta. (Hurra för oköpta sanningsletande forskare!)
Deras slutsats var att det sannorlikt var alkoholhalten som gett utslag vid tidigare studier, inte de påstådda aktiva ämnena. Testerna visade att varken sköljning med Listerine eller alkohollösningen hade någon nämnvärd effekt mot plackbildning.
Nu tycker jag att ni bör läsa den korta artikeln, för att få en tydligare bild än den jag levererar med min längtan till sängen:

Tandläkartidningen – Listerine hjälper inte mot plack

Jag blir oftast avig och misstänksam när en produkt manglas ut med sådan här mördande reklam. Och mörkrädd när jag ser hur apoteken har kampanj och skyltar med Listerine så nära våra näsor det går. Förr var apoteket en lite allvarsam butik som kändes seriös. Jag saknar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!