HälsaHumor

Mördarmusen bet ifrån

Hur börjar man fredagsmyset med stil? Jo…

När man jobbar inom tandvård så är den självklara tanken att störst risk för stick/skärsår med eventuella infektioner och blodsmittor finns på min arbetsplats. Men det är en yttepytteliten skitsöt mus som skickar mig till akuten efter att ha bitit hål i tre av mina fingrar. Den såldes med benämningen ”tam”. Tamigfan var den inne på ett helt annat spår när den naglade sig fast i min tumme med sylvassa gaddar och vägrade släppa. Jag har aldrig känt en sådan smärta orsakat av ett djur och jag fick bokstavligen slita bort den. Skam den som ger sig i första taget, tänkte musen, och fick blixtsnabbt tag i min andra tumme. Den skulle verkligen döda mig till varje pris! Jag såg det i de ondskefullt röda små ögonen som blev än mer röda av synen av mitt blod.

Annons

I efterhand ångrar jag att jag inte lät Fröken Katt låta naturen ha sin gång när musen smet, istället satte jag mitt liv i andra hand och räddade det lilla odjuret. Och fick ett nytt blödande bett. Hah, där fick jag så jag teg! (Och grät.)

Härmed vill jag tacka den fina personalen på Kungälvs Sjukhus som gav mig stelkrampssprutan jag just då längtade efter och plåstrade om mig med ett superfint Pinocchio-plåster! Ni var toppen som reparerade min Fredag. 🙂

evil-mouse

Edit: Det där var givetvis inte nog, strax efter det att vi kommit hem trillade katten ner från balkongen på andra våningen. 🙁 Nu har hon fått kli på magen och sovit på min arm ett tag och verkar ha hämtat sig från chocken. Här har vi vilt djurliv kan man säga. /Klarvaken jättetrött tandsköterska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!