FeaturedMin arbetsvardagSamarbeten

Tandsköterskor föreläser för tandsköterskor

Tandsköterskor föreläser för tandsköterskor, är det något vi vill ha?

Eftersom jag själv är en tandsköterska som föreläser måste jag ju svara ja här. Vore tokigt annars. Men jag minns flera gånger under tandsköterskeutbildningen att jag önskade fler tandsköterskor som föreläste. Önskade få just den vinklingen av ämnena som jag sedan skulle komma att arbeta utifrån.

Tänker att för att bli de bästa möjliga inom vårt yrke behöver vi få tillgång till alla synvinklar; tandläkarens, tandhygienistens, tandteknikerns och tandsköterskans! För att vi ska förstå både helheten av det vi gör och varandra.

Annons
Tandsköterska Johanna Ene föreläser hos Dentnet.

Så himla fint då att jag och tandsköterska Hannah Sjöholm tillsammans med tandtekniska labbet Dentnet i Göteborg fick till en kursdag för tandsköterskor!

Tandsköterska Johanna Ene föreläser om arbetsmiljö och arbete med härdplaster.

Hej, här är jag, Johanna. 🙂

Tandsköterska Johanna Ene föreläser.

”Utan min tandsköterska stannar kliniken” var inplanerad redan i våras, men covid-19 kom i vägen. Jättetråkigt, för alla kunde inte komma på det nya datumet och fortfarande är det inte alla som tillåts resa i jobbet. Jag är väldigt tacksam och nöjd över att vi nu fick till det.

Tandsköterska Hannah Sjöholm föreläser om protetik och avtryck.

Hannah Sjöholm föreläste om sitt specialområde protetik. Hon är verkligen protetikens nörd och jag älskar nördar. Det finns något så härligt i att gräva ner sig i vad man verkligen brinner för, som fyller ens själ med den där elden. Att bli ”hooked” på en grej och låta världen runt om bli suddig när man ägnar sig åt den.

Tandsköterska Hannah Sjöholm föreläser om missöden och vad vi kan lära av dem.

Ibland skiter det sig… Hannah gav några skrämmande lärorika exempel på när ”Haverikommissionen” varit framme. Lika nyttigt som underhållande att ta del av kan jag lova. 😀

Detta handlade kursen om i korthet

  • Dental Insatsstyrka och protetik för tandsköterskor.
  • Engagemang och glädje som tandsköterska.
  • Din hälsa i klinisk miljö.

Vill ni se mer specifikt hur upplägg och innehåll var kan ni kika här: ”Utan min tandsköterska stannar kliniken”
Förhoppningsvis kommer fler tillfällen. 🙂

Vanja från Ivoclar Vivadent visar produkter.

Vanja från Ivoclar Vivadent var också där. Hon visade produkter och knöt an fint till vad jag och Hannah pratat om. Ivoclar sponsrade lunchen, det tackar vi för!

När jag föreläser för studenter pratar jag bl a om

  • Varför blev jag tandsköterska och varför älskar jag mitt jobb?
  • Jobba privat vs FTV. Skillnader, myter och koll på avtal.
  • Min arbetsdag på den lilla kliniken. Från att ligga steget före till stresshantering och arbetsuppgifter.
  • Lön. Ett diskussionsämne som måste få ta plats. Vad är lön och hur värdesätts vi?
  • Engagemang. Vad är yrkesförbund och fackförbund och varför ska vi vara med?
  • Tillsammans är vi starka. Om vikten att inte bara vårda patienter, utan även varandra.
  • Hälsa i arbete med kemikalier.
Tandsköterska Johanna Ene föreläser om engagemang.
Mitt favoritämne! För tillsammans är vi starka och vi ska skapa oss en stark framtid. <3

Vad tycker DU om min föreläsning?

Nu sitter jag här i efterdyningarna och fnular på hur jag kan förbättra mitt föreläsande. Har DU varit på någon föreläsning med mig får du gärna komma med input, vad var bra och vad var mindre bra? Dina reflektioner som åhörare är guld värda. Släng iväg ett meddelande här så blir jag mycket tacksam.

För att inte missa inbjudningar till föreläsningar och andra event där jag deltar så skriv upp dig på mitt nyhetsbrev.Kurs med tandsköterska Johanna Ene och tandsköterska Hannah Sjöholm.
Jag (Johanna) och Hannah. HEJ HEJ!

Stort tack till Dentnet och Ivoclar Vivadent!
Mitt mesta tack till tandvården och nätverkande som fört mig och Hannah samman, gett mig en fantastiskt stöttande, generös och inte minst kompetent kollega och vän!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!