Allmänt

Tandvårdsmardrömmar

Mycket hjärnaktivitet a la tandvården nu märker jag.

Inatt drömde jag att jag gick till akuten på Folktandvården och de hittade ett jättedjupt kariesangrepp på 44. Jag frågade om det verkligen stämde, och hur det kunde komma sig att det hunnit gå så långt då jag tog bitewings (röntgen) i höstas som inte visade något? Innan de hade hunnit avslut meningen ”har du ändrat något i din livsstil det sena…?” svarade jag själv ”japp, gravid och småätit/tröstätit som en galen häst!”. Det har ju ändå varit lite av min vakna mardröm under graviditeten, mängder av karies… I drömmens reception fick jag också veta att jag skulle äta antibiotika. Genast sa tandläkaren som råkade stå bredvid att jag inte skulle räkna med att få den som stod på receptet, utan en helt annan. Hon suckade och jag frustade och började med en arg utläggning om billiga preparat och överkörda läkare och patienter. Preciiiis som det säkert hade låtit från mig i verkligheten haha! Tur att man är sig lik även på andra sidan, det ger en viss trygghet inför sin egen person.

Annons

Men usch och fy så stressigt allt var där på akuten, antar att ni faktiskt har det så? Kan ju tänka mig… Har pratat med flera som jobbar/jobbat på akuttandvård, fantastiska är ni! Tror inte det hade varit min grej, visst gillar jag en del action och när det händer saker, men jag älskar att ha tid att prata med patienterna och skapa kontakt. Bygga upp förtroenden och relationer för en långsiktig och varaktig vårdrelation. Ååh, blir faktiskt helt knasigt varm i hjärtat när jag tänker på det, och att jag har fått arbeta precis så i många år nu.

Måne Foto Johanna Ene
Var ute och ylade lite mot månen igår innan jag drömde loss om karies. Älskar att bo i skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!