HälsaHumor

Ångest i tänderna

Ni som pluggar eller jobbar inom tandvård, oroar ni er mycket för er munhälsa eller är ni så dödssäkra på er expertis så att era tänder alltid skrattar och ler?

Mina tänder har ångest nästan jämt! Min medvetenhet om vad som kan hända med dem är så stor att jag ibland lamslås litegrann när de ska tas om hand. Det är pannkakslätt att råda andra i tandvård men sällan lyssnar man riktigt på sig själv. Det är ju skitjobbigt när kakorna skriker i burken så att de överröstar mig….! Det hörs ända in till tandborsten på toa och den blir så rädd att alla strån trillar av.

Annons

Det är inte lätt. Nu har jag precis gått igenom en period elak hosta med hostmedicin. Alla vet väl att hostmedicin är som att skölja munnen med sockerlösning. Kändes som att ställas inför valet få sova litegrann och få ruttnande tänder eller inte sova alls. -.-

Snart dags för undersökning hos tandläkaren! Suturera ihop läpparna känns lockande. 😉

2 kommentarer

  1. Jag är ganska så tvärtom mot dig. Jag tänker att eftersom jag vet hur jag ska sköta mina tänder så kan jag äta vad jag vill när jag vill typ haha. Korkat, jag vet! Jag dricker väldigt mycket läsk, visserligen sockerfri, men har lättare erosionsskador på molarernas ocklusalytor. Ändå fortsätter jag 😛 Småäter gör jag dock väldigt sällan..

    1. Haha! ^_^ Det är så lätt att råda andra, men att lyssna på sig själv och jobba därefter är knasigt svårt. Nej, småätandet är jag bra på att skippa, men nu är det semester och oj hej och hå vad svårt allt blev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!