Min arbetsvardag

Arbetsuppgifter utanför behandling

Jag inledde vintern i morse med att halka och trilla pladask på väg till bussen. Hemma hos oss råder ett dödsmörker och ytterst få gatlyktor lyser upp den uselt underhållna vägen. Fick skynda mig på fötter igen, var livrädda att bilen som kom inte skulle se mig och köra över mig. Jag vill inte komma till jobbet överkörd. Grät som ett barn resten av vägen till hållplatsen, svinont gjorde det ju. GOD HIMLA MORGON!

Resten av dagen har jag hållit mig upprätt. Konstigt hur vissa dagar känns så mycket mer intensiva trots att det inte är fler eller mer komplicerade behandlingar än dagen före. Men idag var jag riktigt trött på eftermiddagen. Visst är jag oftast väldigt intensiv i mitt arbete men kändes ologiskt idag. Har ni också sådana dagar? Blir lite extra modfälld när det efter ett par timmar i farten börjar värka från höfterna. Det har blivit så efter graviditeten, är jag uppe och hoppar länge så kommer värken smygande. Kommer ni ihåg när jag pratade om min fina träningsrutin för att stärka kroppen igen, hur duktig jag skulle vara? Haha, det finns inte på kartan nu. Jag är noll duktig och har liksom gett upp för tillfället. Vi får se till jul… 😉

Annons

Webbansvarig

Nog gnällt. Har precis suttit med en av de arbetsuppgifter jag har som inte rör det kliniska; att uppdatera klinikens hemsida med nyheter och information samt bilder. Ni kan nog gissa att jag älskar den uppgiften! Mitt ansvar är att regelbundet uppdatera med aktuell info, tips och annat som kan glädja patienterna. Jag fotar också och använder mina egna bilder. Så kul att få göra sådant här även för min arbetsplats! Underbart när någon uppskattar och tar tillvara på ens kunskaper och inte bara tänker ”tandsköterska”.

Så här såg det ut idag:

Tossor på skorna

Och en annan dag:

Tandsköterskeelev

Omsättning

En annan uppgift som jag precis fått kläm på är att vid dags ände göra ekonomiskt dagsavslut med omsättningsrapport och backup. Helt enkelt att kolla så att dagens ekonomi stämmer, kontrollera historiken i Opus (vårt journalprogram) och rapportera omsättning till Praktikertjänst. Och göra backup på dagen så att inte shit happens. 🙂 Roligt att få mer koll på ekonomin, det gör en helt klart motiverad att jobba. Den som säger att pengar inte motiverar ljuger som en blå smurf.

Det här med dagsavslut och omsättningsrapport är ingen uppgift jag har på någon kravlista. Om jag är klar med mina sysslor före tandläkaren så gör jag det, annars gör han det. Älskar att vi har det så, hjälper varandra utan att det behöver vara en fast lista eller krav. Vi hjälps åt alla tre för att tillsammans kunna komma hem så fort som möjligt. Ingen lämnas sist kvar att stänga. Jag älskar att vi har det så, det får mig verkligen att vilja hjälpa till och göra mitt bästa för kliniken!

P.S. Nästa vecka är det Riksstämma och Swedental i Stockholm. Jag kommer besöka mässan på torsdagen och efter lunch kan ni hitta mig i Svenska Tandsköterskeförbundets monter. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!