Allmänt

TV-tips: Kalla Fakta 26/5

Imorgon sänds Kalla Fakta på TV 4 kl 21:00 och avsnittet handlar om hur Svenska tandläkare blåser patienter på pengar. Låt oss bänka oss framför televisionen imorgon afton, åtminstone jag hoppas få lära mig lite nya trix för att dryga ut kassan! Ack, detta aldrig sinande intresse för att hänga tandläkare. Programinformationen lyder som följer:

”Svenskt samhällsmagasin från 2015. Del 3 av 6. När Thereses tandläkare påstod att hon hade sju hål visade det sig vid en annan kontroll vara ren bluff. Hundratusentals svenskar luras varje år att betala för mycket för sin tandvård. Kalla fakta avslöjar det utbredda tandläkarfusket. Även 31/5. Redaktionen granskar och avslöjar politiker, makthavare och samhällsfenomen. Programmen lyfter fram människor och känslor och visar hur dagens svenskar påverkas av de beslut som fattas i maktens korridorer. Programledare: Nicke Nordmark.”

Annons

Redan där skulle jag vilja flika in några kommentarer, men jag väntar tills jag sett programmet. Om jag nu håller mig vaken så ruskigt sent! Hujedamig. Orkar ju knappt sitta upprätt här i soffan och skriva kl 19.

Rich-dentist

4 kommentarer

  1. Det finns goda exempel också. Idag var jag till Tandläkarhuset i Hudiksvall. Ett implantat hade lossnat. Jag hade samma problem för två år sedan. Då kostade det ingenting men när det nu återkom hade jag räknat med att få betala en dryg slant. Till min förvåning kostade det ingenting den här gången heller. Så det finns goda exempel också men visst är det bra att ni tar fram avarterna.

    1. Ja, visst finns det det! Och för det mesta är det nog så att vårdgivare vill sina patienter det bästa. Det finns ju garantier också på vissa utförda behandlingar, vilket är jättebra. Härligt att du delar med dig av dina bra erfarenheter, lätt att man bara får höra de dåliga. Tack Lars-Erik! 🙂

  2. Gå in med ett neutralt perspektiv, eller försök iaf. Det är bra att det granskas så man kan komma till rätta med felaktigheter.

    Ska för övrigt bli intressant om dom ser nån skillnad på FTV och privat och om det är nån skillnad på före och efter bolagiseringen av FTV. Money makes the world goes around, och det är många gånger ett problem. Det är nog inte få tdl som väljer att bli just det för att det är högstatus/hög lön, att fusk skulle äga rum är väl därför inte jätteunderligt.

    Men vi får se kvalitén

    1. Självklart tänker jag titta på programmet med öppet sinne och lägga undan mina eventuella förutfattade meningar. Annars är det ju ingen idé. 🙂 Förekommer allvarliga brister och oegentligheter ska dessa givetvis upp till ytan. Jag lär yppa mina funderingar och tankar kring programmet imorgon eller övermorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!