HumorTandvård

Dentally conscious hippies

Äntligen får jag skriva om både musik och tandvård! Jag ramlade över en så rolig artikel idag om några mystiska aktörer som borstade tänder under en konsert… Ott, som jag sett live under en magisk stjärnhimmel i Ungern och även hemma i Göteborg, postade själv en bild från konserten med de dansanta borstarna och bad dem avslöja sig då det mäkta förbryllade honom!

Ott teeth brushers

Annons

Bilden har jag lånat från en av deltagarnas Instagram där han/hon även ger sig tillkänna. Det är tydligen en väl planerad tandvårdsaktion som började som ett skämt på Otts konserter men sedan har smittat av sig och fått fler att vilja höja munhygienen till skön musik. Charm-roligt och underbart! Väldigt bra initiativ om man är på festival då många slarvar med hygienen, blir ju sjukt mycket skojigare att borsta tänder och dansa! 😀 Läste om det i artikeln ”Ott fans continue dedication to cleen teeth” och älskar hur de benämns ”dentally conscious hippies”, det vill jag också vara såklart.

Ott with teeth brushing fans
Lånade denna bild (klicka på bilden för källa) där vi ser självaste Ott kika fram bakom sina tandvårdshängivna fans. Han är herren med svarta glasögon som gör ugglemin.

Nu vet vi att tandvård inte alls behöver vara ett tråkigt betungande måste, hihi.

Ott är en av mina absoluta favoritartister, topp 10. Hans naturinspirerade ambient ger mig både lugn och otrolig energi. Otroliga historier skapade ur musik. Då jag såg honom med hela hans live-band och sångare uppträda under sommarnattens stjärnhimmel i Ungern var absolut en av de mäktigaste musikupplevelser i mitt liv. Förhoppningsvis ska jag se honom igen denna sommar. Lycka! 🙂

Här kan ni lyssna på mitt favoritalbum Mir i Spotify:

4 kommentarer

 1. Hej Johanna 🙂

  Jag studerar termin 2 av 3 till tandsköterska och jag känner mig helt vilsen! Jag har förut jobbat på ett äldreboende och älskat det jobbet men så ville jag hitta ett till yrke och jag halkade in på den här utbildningen. Vi har haft praktik ca 3 veckor hittills och emellanåt när min handledare sprungit ut och in på rummet för att hämta nåt till behandlingen så känner jag panik och tankar som ”kommer jag plocka fram saker, hämta saker och duka bort saker” hela dagarna, bara?!?”. Likaså har jag insett vilka korta möten man har med människor, inte alls som i äldreomsorgen där man lär känna de boende och blir vänner. Så jag har lite panik, nu hade jag visserligen praktik inom folktandvården och om några veckor ska jag ut till en privatklinik.
  Men jag har panik, jag visste inte att jag skulle få dessa tankar men det känns som att tandsköterskeyrket bara skrapar på ytan…

  Men jag älskar din blogg, du framför mycket bra!
  Kram / maria

  1. Hej Maria!

   Först, tack för dina fina ord. Jag blir så galet glad när jag får höra att min lilla blogg gör något bra! <3
   Jag förstår så väl dina tankar, särskilt då du ger dig in i något nytt från att ha lämnat ett arbete du tyckte om. Då chansar man ju lite extra. Dock är min uppfattning att vårt arbete som tandsköterska kan te sig otroligt olika beroende på var du jobbar. Hur arbetet läggs upp, vad du får göra och tiden med patienter varierar stort. Jag jobbar på en pytteliten privat klinik och jag känner att jag har fått jättefin kontakt med patienterna, väldigt många känner jag att jag kommit nära eller lärt känna bra och jag vill säga att jag blir genuint glad när de kommer in genom dörren! Så som jag jobbat har jag mycket kontakt med patienterna; väntrummet, behandlingsrummet, receptionen, telefonen. Sen tycker jag om att ha det så, så jag lägger ner mycket energi på att försöka lära känna dem även om det inte alltid finns tid. Där är man ju olika såklart men det låter som om du också skulle göra det. 🙂
   Detta kan jag inte säga är sant alls, men min uppfattning är att det skiljer sig om du jobbar privat eller på FTV. Liten/stor mottagning gör nog sitt med. Jag vet ju inte om du bor på en liten/stor ort, kan tänka dig flytta.... men tänk på att ingenting är ristat i sten. Man kan alltid byta jobb!! Som vi arbetar är det så viktigt att man trivs i arbetslaget och det är inte självklart och absolut inget konstigt att byta ställe pga det tycker jag. Jag råder dig att gå klart utbildningen. En utbildning är alltid guld värt. Min tanke med utbildningen var lite "den är inte lång, om det skiter sig finns det andra vägar". Du lär ju alltid kunna få jobb på äldreboende igen om du vill. För det viktigaste är att du mår bra, känn dig stolt över din utbildning men låt sedan hjärtat avgöra om du inte trivs som tsk efter några år.

   Känns det kalasjobbigt och du har fler frågor så kan du maila mig, jag svarar så gott jag bara kan! johanna.ene [at] tandskoterskan.net
   🙂

   1. Hej johanna!
    Tusen tack för dina ord! Du skriver det jag funderar på och det känns bra att få stöd från någon som kan tänka sig in i yrket 🙂
    jag satsar på min kommande praktik och hoppas att den lilla kliniken får mig att gilla tandsköterskeyrket mer 🙂 och att tandläkaren där vill lära mig saker. För jag är intresserad men har inte fått grepp om saker och ting än…
    som på metodövningen igår, då skulle vi gå igenom slemhinnor, spottkörtlar och räkna tänder. Jag fick börja och på 1sekund skulle jag ha sett hur många tänder min klasskamrat hade i kvadranterna och vilka lagningar hon hade. Att ha läraren över axeln som stressade gjorde det inte lättare…
    På min förra praktik så ignorerade tandläkaren mig i 7 av 10 dagar men jag fick assistera honom vid lagning men då hade jag inget tillfälle att räkna tänder eller se på olika lagningar. Så att nu göra det på 1sekund var inte lätt…och det sänkte mig.
    Men jag tackar för ditt kloka resonemang och jag hoppas att jag i framtiden hittar en klinik som jag trivs på 🙂 om inte annat vet jag då en massa om tandvård och kan byta yrkesbana. Men nu ska jag försöka fokusera på utbildningen 🙂
    Supermycket tack Johanna !!!

    1. ”Examensbeviset är bara ett papper på att du får lov att börja lära dig yrket på riktigt.” Några av de bästa orden jag fått med mig. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!