HälsaLäsa / Titta

Kroppens Husdjur – Vetenskapens Värld

Även om det är tänder och munnen jag har som arbetsfält så tycker jag det är minst lika viktigt att ha en god och bred allmänkunskap om hela kroppen och biologin. Allt hänger ihop på ett helt fantastiskt vis! Det är lätt att missledas där, staten verkar inte tycka att tänderna hör till kroppen och allmänvård då tandvård inte subventioneras som övrig vård. Också många patienter verkar ha samma uppfattning om att det inte hör ihop; vi tar själva ansvar när vi blir sjuka och ser till att få det vi behöver för att göra oss själva friska, men blir det problem med tänderna tycker vi att det är tandläkarens ansvar att FIXA. Blir det inte bra är det tandläkarens fel och vi själva står ansvarslösa inför våra tänder. Knepigt värre, men jag upplever detta outtalade resonemang väldigt ofta.

Apropå vår fantastiska kropp vill jag tipsa er om att se dessa två programdelar från Vetenskapens Värld i SVT, ”Kroppens Husdjur”. Otroligt intressant och fascinerande om alla de mikroorganismer som lever på våra kroppar och hur vi faktiskt inte kan vara utan dem. Se båda, men särskilt del 2 som också handlar om våra tänder och vad som frodas på dem. Observera att del 1 bara sänds i två dagar till!

Annons

Klicka på bilderna för att komma till SVT Play!

kroppenshusdjur1

kroppenshusdjur2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!