Min arbetsvardag

Det hemliga språket

Patienten är klar för idag och tandläkaren sitter och skriver i journalen. Bakom munskyddet hörs ”mummel mummel”, varpå jag säger ”Va?”, och får lite tydligare mummel till svar. Jag funderar ett slag, högst konfunderad, innan jag frågar ”Ursäkta, men sitter du och pratar om peppargröt?!”. Nej då, jag skulle visst sätta upp tid för prep och avtryck!

Det är lustigt hur man lär sig att ordlöst tyda varandra då man jobbar tätt och intensivt ihop dagligen. Ett litet ryck med handen i luften och jag tar fram en ficksond. Men samma signal kan också betyda tandstensinstrument, det gäller att hänga med. Ibland blir det heltokigt och jag måste fråga om vi verkligen ska ha en ficksond att borra med, haha! Men det kanske är ett sätt att kolla om jag är vaken. 😉

Annons

Någon dag borde jag göra en liten parlör för eventuella nyanställda med tecken, ljud och förklaringar till dem.
”En liten parlör i hur tandläkaren säger och gör.”

handalfabetet

Har ni något speciellt sätt att kommunicera på under behandlingar? Vore så roligt att få höra om!

6 kommentarer

    1. To be honest I don’t know. I’ve seen this in a very old paper folder, I borrowed it from there and couldn’t find a source for it. Go ahead and use it, but note that it’s the Swedish hand alphabet! I think it differs from the English one. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!