SamarbetenTandvård

Röda Korset lär oss möta traumatiserade flyktingar

Vi lever i en föränderlig värld och tid, gränser flyttas och suddas ut samtidigt som människors förutsättningar drastiskt förändras på olika sätt. Det är inte alltid lätt att hänga med, förstå och vara förstående.

Även om vi läser tidningarna och ser på nyheterna är det förmodligen omöjligt att riktigt greppa de våldsbrott som sker runt om oss i världen. Idag får vi många flyktingar till Sverige och många bär med sig både synliga och osynliga spår av lidande som vi inte ens kan fantisera om. Här hemma i Sverige känner vi oss ofta duktiga och nästan lite allvetande, men när en människa med allvarliga men från krigstortyr står framför oss och söker vård, hur mycket vet vi då? Vad kan vi om t ex krigstrauman och bemötande, tortyrskador i munhålan och hur man behandlar dem? För mig är detta ett blankt blad i kunskapsbalken och det gör mig såklart osäker inför ett sådant patientmöte. Och de mötena får vi säkert räkna med mer och mer. Är vi rustade?

Annons

Jag har fått det fina uppdraget att tillsammans med Röda Korset via min blogg bjuda in till föreläsningsserien ”Hur möter vi traumatiserade flyktingar?” Den första delen riktar sig till oss inom tandvården och hålls redan 5:e Mars, då är temat ”Tandhälsa”. Läs mer och anmäl er:

INBJUDAN

Redcross

 

Ladda ner inbjudan som PDF för utskriftsvänligt format här:
Inbjudan till föreläsning om tandvård och tortyr.pdf 95 KB
Läs mer på Röda Korsets hemsida:
Föreläsningsserie: hur möter vi traumatiserade flyktingar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!