Produkter

Färg och form från Swedental

Hej hej allihopa!

Jag visste att det skulle tära på mig att stå på mässa i tre dagar, känns som om någon sparkat mig i bäckenbotten och ryggen med stålhättekänga nu. Kroppen efter graviditeter, hade blivit ganska fri värken men det här ville kroppen uppenbarligen inte vara med om. 🙁 Treo och yoga på rimlig nivå i en vecka, känt mig ganska låg men idag bestämde jag mig för att skriva och se tillbaka lite på de där dagarna fyllda av helt fantastiska möten. Måste tacka er alla, för bara att tänka på det får mig att bli gladare direkt! Det är helt sjukt så mycket fina ord ni kommit med, och så mycket klokhet! Ja, det syns ju i förra inlägget.

Annons

Jag spenderade nästan all tid i montern, ville inte missa någon endaste av er. 🙂 Gick några varv på mässgolvet och spanade in utställare och tandvårdsprodukter. Kände mig måttligt intresserad om jag ska vara ärlig. Är inte alls sugen på att få med mig en stor kasse gratisprover och reklamprylar utan nytta hem. Trött på den sortens konsumtion. Testar gärna tandborstar som verkar vettiga, samt tandkrämer och roliga saker till barnen. Tidningskungen bjöd på fyra stycken Pixiböcker, vilket står högt i kurs hos treåringen här hemma, tack! Beställde också ett litet bokpaket med barnböcker om tänder, kan inte låta bli böcker. Vi ska testa Proxidents skattkarta också, pirater är ju lajbans.

Swedental 2018 Göteborg
En del gratisprodukter och resten köpta till bra pris.

Swedental 2018 Göteborg

Jag är en sucker för färg och form och tycker alltid det behövs mer av den varan i tandvården. Måste säga att Curaprox vann designmässigt i mitt tycke. Stilrent och starka färger. Extra plus till deras tandkrämer med annorlunda och roliga smaker, visst hade vi en diskussion om tandkrämssmaker som inte bara är mint i vår Facebook-grupp? De har t ex äpple, grapefrukt, lakrits och gin & tonic! Tyvärr gillar jag inte gin & tonic, önskar mig mojito-smak! Deras tandkräm är en lätt blekande variant med lite lite väteperoxid. Blekning är inte alls min grej, aldrig gjort det och noll sugen. De är starka och friska och speglar livet de levt. Kan bitas hårt. Tycker mycket om dem. Får se om jag ändå testar Curaprox tandkräm, nyfiken på allt annat med den.

Barntandborstar är super att handla på Swedental, finns bättre än de i ute i handeln och bra priser. Just tandborstar tycker jag är intressant att testa, min älsklingstandborste som vi sålde på förra kliniken finns inte att få tag på någon annanstans. Att hitta en likvärdig känns lite som jakten på den heliga graalen! Jag är även väldigt sugen på produkter som är snälla mot miljön, testat en i bambu som jag tänkt recensera på bloggen snart. Såg att någon monter, minns inte företag, hade tandborstar gjorda av sockerrör men missade dessa. Någon som vet vilka och testat?

Swedental 2018 Göteborg Cenger
Cenger har förbrukningsprodukter i min smak, färgglada!

 

Swedental 2018 Göteborg. Cenger
Klart man blir glad av färgglada handskar, säkert patienten också.

 

Ja, alltså tandvård i all ära, men min lust att förkovra mig i bransch-montrar dalade rätt fort. Antagligen p g a färglöshet, hehe. Skönt att Tanja-jackan ploppar upp som Joker i leken.

Swedental 2018 Göteborg. Tanja-jackan.
Tur man får prova och känna sig asfin trots att man är föräldraledig-fattig och inte kan handla. Finns hos Tanja Unlimited.

 

Men till sist, vilka dagar. Montrar hit och dit, det är människorna som gör det! Kommer skriva mer om det på Dental24.se i dagarna. En av föreläsningarna jag gick på är grund till ett reportage som kommer i nästa nummer av tidningen Tandsköterskan. Tadadadaaaa! Hade tänkt vara lite ledig efter Swedental, bara ha bloggen att pyssla med, men ibland får man så infernaliskt intressanta ämnen i knät som man bara måste få skriva om.

Hade ni kul på Riksstämman och Swedental? Vad var det bästa? Eller sämsta? Jag är särskilt nyfiken på hur ni tandsköterskor hade förbättrat mässgolvet, vad hade ni velat ha där och hur skulle det presenteras?

 

4 kommentarer

  1. Hej!
    Ville tacka för en härlig blogg, och en så bra info om vad tandsköterskeyrket är att mitt val att byta jobb till tandsköterska blir så mycket enklare. Med ro, glädje och förväntan ser jag fram emot detta 🙂 Tack

    1. Åh, tusen tack själv för dina värmande ord! Blir otroligt glad och peppad av sådant här. Hurra! Hoppas du kommer glädjas mer av ditt val, tveka inte att kommentera här om du har frågor och funderingar. 🙂

  2. Hej,
    TePe har som en borste gjord på sockerrör och ricinolja. Har inte testat den än, men fantastiskt när det börjar dyka upp mer miljövänliga produkter inom tandvården ??

    1. TePe var det ja, tack! Vore kul att testa den. Testat helt nedbrytbar ”plackers” men de var under all kritik. :/ Men man måste börja någonstans för att utveckla mer miljövänliga produkter inom tandvården. Tipsa gärna om du får fatt i något bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!