AllmäntHumor

Glad Nationaldag!

(Denna text publicerade jag förra året i detta inlägg, men tycker det är väl värt att återanvända.)

Här ska firas så in i baljan! För alla vet ju varför vi firar Sveriges Nationaldag? Ja, det var ju då sill å potäter uppfanns, klart vi behöver en helgdag för det så vi kan frossa! Skämt åsido så tippar jag på att väldigt få idag vet varför vi firar Nationaldagen. Som en ren parentes tänker jag nämna att det var den dag då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung, år 1523, och vi blev självständiga. För mer info se Wikipedias sida här.

Annons

Jag har en annan agenda. Jag vill fira vår Nationaldag för att ta tillbaka den svenska flaggan från dem som lyckats besudla den med stämpeln ”rasism”. För att vårt land är otroligt vackert med sin rika natur. För att jag vill att mina barn i framtiden ska få sjunga svenska sommarvisor på avslutningsdagen i skolan, gå till kyrkan vid julavslutning och sjunga Nationalsången utan att skämmas. För att det är sjukt gott med ”sill å potäter” och jag gärna äter det vareviga högtid. För att många i det här landet behöver inse att gemene man har det ganska så bra, så bra att man orkar klaga på kollektivtrafiken. För att vi alla, infödd som inflyttad, behöver känna lite gemenskap.

För ett par år sedan träffade jag en utländsk man på Liseberg, sjätte Juni. Han var där för att fira Nationaldagen och hade det som tradition. Han berättade att det vanligtvis var mest invandrare där som firade.

Bär du kläder med Amerikanska eller Brittiska flaggan är du mest cool och följer modet. Skulle du ståta med den Svenska flaggan är du rasist.

I många länder firar man sin Nationaldag med fest och glädje, här försöker vi mest gömma undan vårt firande som något fult. Det är faktiskt ingen annans fel förutom vårt eget!

Jag ser dig allt, du som sitter där bakom din skärm och tänker ”hon är ju helt klart Sverigedemokrat och smygrasist i en enda sörja”. Öppna ögonen.
Jag är tillsammans med en utlänning och älskar att få upptäcka hans familjs kultur och traditioner. Den ena kulturen utesluter inte den andra. Att få ta del av två olika kulturer i mitt liv ser jag som ett privilegium. Men idag är det mitt födelselands tur att firas, glatt och lättsamt!

Nationaldagen
Jag på balkongen, morgonpigg till skillnad från arbetsdagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!