Tillsammans är vi starka

Vem bär ansvaret för min framtid?

Det är ju såklart jag själv!
Så svarar nog de flesta av oss när frågan ställs rakt upp och ned. Men känner vi det, och lever vi efter det? Nog är det lätt att glömma vilket ansvar man har gentemot sig själv, och hitta andra ansvariga. Ibland finner man sig absolut utan verktygen man skulle behövt, men sällan kan någon annan skaffa fram dem åt en. Man är sin egen bästa dräng!

Det har blivit ett par inlägg om Tandsköterskeförbundet och vad de gör. Jag kan tycka att jag varit tydlig, motiverande nästan tjatig, ändå kommer frågetecknen. Som en vanlig dag på jobbet med andra ord! 😉 Information och kommunikation är något av det klurigaste som finns. Även om vi pratar svenska allihopa kan vi ändå tala helt olika språk.

Annons

Så vems ansvar är det att uppmärksamma Svenska Tandsköterskeförbundet? Är det förbundet som ska informera oss för att de vill ha fler medlemmar, eller är det jag som enskild tandsköterska eftersom jag vill ha en trygg framtid i yrket? Om det är förbundet som ska informera, är det då inte alla medlemmars ansvar att informera kollegor då VI tillsammans är förbundet? Vägar och val. Vad sägs om att mötas i mitten?

Friendly tooth

Om man inte vet varför man bör vara medlem i Svenska Tandsköterskeförbundet puffar jag för följande läsning:
Svenska Tandsköterskeförbundets hemsida – stadgar.
”Till alla tandsköterskor” – Öppet brev från tandsköterskan Jessica.
”Varför yrkesförbund?” – Blogginlägg av mig.
”Tandsköterskeförbundet hotas av nedläggning” – Krönika av mig på Dental24.se.

Visste du att…
Medlemskapet  kostar bara 42 kr/månad (500 kr/år).
Du kan vara medlem som student för ett kraftigt rabatterat pris.
Även tandhygienister och tandvårdslärare kan vara medlemmar.

Minion dental assistants

2 kommentarer

  1. Jag läser min första termin till tandsköterska men jag har redan gått med i tandsköterskeförbundet:)

    1. Härligt att höra, Ankie! Jag var också med redan under studietiden och tyckte att jag hade stor glädje av det. Tidningen gav en bra inblick i arbetet och vad som var på gång, kändes som ett fönster att tjuvkika in i framtiden genom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!