Allmänt

Inredning med själ från en gammal tandläkarmottagning

Jag älskar verkligen att pilla med inredning i mitt hem! Men det ska inte vara dyra fancy ting, nej det får gärna vara udda, begagnat med en gammal själ. Visst har vi möbler från IKEA, men min önskan är att successivt byta ut dem mot mer levande döda ting med historia. Jag läste en gång en så fin text av en pappa som förklarade för sin dotter varför han inte ville köpa nytt skrivbord från IKEA till henne. Han sa att köper man nytillverkade möbler så har de inget värde för en, de betyder ingenting och kan lätt bytas ut. Hittar man istället något med historia, som varit med om saker och som man verkligen gillar, så bygger man vidare på den historian och skapar något mer värdefullt. Då har man något som faktiskt kommer att betyda något för en och ens hem. På så vis får man inte lust att byta ut sitt bohag stup i kvarten på ett slit-och-släng-vis. Vad jag håller med honom och vad jag gillar hans sätt att förklara för sin dotter. Tyvärr minns jag inte var jag läst detta.

Så nu är jag studsande glad för jag har i min ägo ett gammalt journalskåp från en tandläkarmottagning! Snacka om att den har betydelse för mig! Den står stadigt på jorden i gediget trä. Varje låda har metallhållare för etikett. Inuti varje låda finns ett träblock som kan skjutas fram för att hålla fast journalerna. Åh, så himla fint! Nu har den flyttat in och står i vårt källarplan mitt mellan toaletten och badrummet. Perfekt förvaring för hårborstar, smycken, underkläder, smink, bebisgrejer och såklart en låda för väldigt hemliga saker. Jag tycker att det är hemskt viktigt med hemliga saker i ett hem. Det förstår man ju av ordet i sig; hem-ligt. 🙂

Annons

För att lådorna skulle fungera lite mer praktiskt skruvade jag loss träklossarna och la i tunna träskivor för att täcka springan i mitten. Det tog verkligen emot! Många gör om gamla saker för att passa nutidens behov, men jag tycker det känns som att radera en del av historien. Nu kunde jag kompromissa lite, så jag behöll en låda med träblocket intakt. Det är så fint att kunna blicka tillbaks och förstå hur något var tänkt att användas från början.

Här kommer ett gäng bilder på gamlingen!

IMG_8815

IMG_8818

IMG_8826

IMG_8849

IMG_8854

IMG_8842

IMG_8839

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!