Barntandvård

Längtar till dotterns första tandläkarbesök

Antagligen världens knäppaste grej att längta till, dotterns första tandläkarbesök! Det var faktiskt vad jag begeistrat tänkte på under gårdagens långpromenad med vagnen. Det ska bli så spännande att få besöka tandvården med barn för första gången. Jag ser fram emot att få ta del av information och instruktion för de små gaddarna som ska kika fram. Upp till bevis för mina pedodontikunskaper! Det spelar ingen roll att jag själv är tandsköterska, jag kan alltid lära mig nya saker som andra kan mycket bättre. Och när dottern blir äldre är det nog guld värt att någon annan än tjatiga tandsköterskemorsan talar om hur det ska vara.

Givetvis har jag bra koll på hur mitt barns tänder ska skötas, men då vi inte har barnpatienter på min arbetsplats är mina senaste insupna kunskaper från studietiden. Varför vi inta tar emot barn? Vi tycker helt enkelt att de får tusen gånger bättre omhändertagande hos Folktandvården som har stor vana och i regel är superduktiga med barn! Hos oss skulle de bara utveckla värsta sortens tandläkarskräck, och det vill vi ju inte… ;D

Annons

Men än är det långt kvar, någon gång nästa höst borde hon bli kallad. Så länge kan vi faktiskt inte vänta, vi har ju redan tjuvstartat på mitt jobb, hihi. Är lite orolig att tänder ska kika fram innan jag slutat amma. Fick ett råd av en annan mamma om det skulle hända, att inte röra en min om barnet biter i bröstvårtan hur sjukt ont det än gör, för då tycker de att det är roligt med en reaktion och gör om det! Oh mama mia, en vampyrbebis vid bröstet vill jag inte ha!

Första tandläkarbesök

Folktandvården Västra Götalands hemsida hittade jag bra info om hur barnen tas om hand hos dem de första åren. Det finns ett gulligt litet bildspel för att förbereda minstingarna på vad som komma skall, sådant gillar jag!

 

Apropå barn, jag skrev brev till tomten idag. Det vet ni väl att man måste göra innan jul om ens önskningar ska slå in? Kände att jag ville dela med mig av det. Det går hemskt bra att spara brevet och använda det för eget bruk också. Vi vet ju alla hur stressigt det är före jul så då kan det vara skönt att åtminstone slippa skriva önskelistan till tomten. 🙂

Brev till tomtenMallen för brevet hittade jag här. Själv färglade jag och skrev text. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!