AllmäntDebatt

Rasist javisst

Det är tröttsamt att se all nonsens och dynga som öses ut i kommentarsfält på sociala medier med mera. Det är så lätt att stänga av sin hjärna och skriva det första negativa som den råkat producera före avstängning. Där kommer kommentarer som beskyller, trampar på, smutskastar och förkastar. Och om man inte håller sig inom ramen för politiskt korrekt så kränker man minst halva befolkningen och övriga slänger det utslitna rasist-kortet efter en. Man behöver verkligen inte vara rasist på något sätt för att bli kallad rasist idag (egen erfarenhet). Herregud så trött jag är på allt det här.

Hur ofta sätter ni er lugnt ner när ni läst ett Facebook-inlägg, funderar en stund för att sedan svara något genomtänkt och givande? Hur ofta? En gång i veckan? Nu ska vi inte skoja, vad menar jag ens, när ska vi ha tid för det? MEN VARFÖR ENS LÄGGA SIG I OCH ÖPPNA TRUTEN I SÅDANA FALL? En kort stund av ett boostat ego. Ett ”nu fick jag allt sagt nåt” som snabbt falnar till aska, efter att det hjälpt till att knuffa på kedjereaktionen av hätska ord och meningslös pajkastning. Jippi. Där vann du.

Annons

Säg hemskt gärna din mening. Låt den vara tydlig och utan inblandning av ditt ego. Var konkret och kom med något givande. Det är så löjligt lätt att kritisera och säga att än det ena än det andra är dåligt, men inte lika lätt att komma med förslag till goda förändringar. Gnäll gärna. JA FÖR FAN, SÄGER JAG! Men låt där komma ett alternativt förslag till det där du gnäller över. Eller är det någon annans jobb att komma med förslag och lösningar? Ganska less på den mentaliteten, som tycks vara utbredd idag. ”Men jag betalar föreningsavgift för att någon annan ska göra jobbet!” Förening. Demokrati. Samhälle. Ingenting blir bara. Oavsett vad man anser om hur en förening, eller vårt land, styrs så är det till syvende och sist upp till var och en av oss att skärpa till oss och ta ansvar. Först och främst ansvar för oss själv och våra handlingar. Sedan kan vi börja tänka vidare. Var och en utefter sin förmåga. Bonka lite med spaden på ett kreativt sätt.
Vi glömmer gärna att sociala medier är just allt det där i en enda sörja; föreningar, samhälle, demokrati.

Inte så jädra invecklat ändå, va?

Snapchat Johanna

Fun fact: Läste igenom mina privata Facebook-inlägg under en längre tid bakåt och kunde utläsa att mitt absoluta favoritord är: Jävlar
😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!