Min arbetsvardag

Kvalitetssäkring som gör det osäkert?

Nyligen läste jag en väldigt bra artikel i Svenska Dagbladet där Gunnar Rundgren, som själv jobbar med kvalitetssäkring, ifrågasätter huruvida alla våra checklistor och loggar verkligen grundar för en säker och kvalitativ vård, eller tvärtom skapar något negativt? Vi har diskuterat detta mycket på min arbetsplats på liknande sätt så det var fint att någon tog upp detta i media nu. Kanske att vi kan få fart på en diskussion kring detta! För hur mycket tid ska vi stjäla från själva vården och patienterna till att sätta upp scheman, bocka i rutor och stapla tjocka pärmar på hög? Det blir mer och mer administrativt arbete och det är ju inte därför vi väljer ett vårdyrke. Är det konstigt att vårdköerna blir längre och att det snurrar i våra huvuden?

Checklistor

Annons

Klicka på bilden för att komma till artikeln.

En kommentar

  1. Håller FULLSTÄNDIGT med om detta! Dessa oändliga checklistor och möten och utvärderingar och pärmar är jag MYCKET glad att ha lämnat hos min förra arbetsgivare. Hos min nuvarande arbetar de knappt alls med sånt och jag är SÅ LÄTTAD!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!