Fackförbund

Nu är jag Vision-ombud!

Yes, äntligen! Efter faktiskt många år med denna tanke i omloppsbana så är jag Vision-ombud nu. Alltså ett ombud på min arbetsplats för fackförbundet Vision, som är fackförbundet för dig som tandsköterska inom Folktandvården.

Som ombud kan man säga att du är ansiktet utåt för facket på din arbetsplats, du representerar facket och är en länk. På min arbetsplats har vi även en tandsköterska som är skyddsombud kopplad till Vision. Det känns fint att vara två, dubbel kraft och någon nära att bolla tankar med.

Annons
Medlemspaket från Vision fackförbund.
Fick precis hem min första låda med medlemspaket som jag beställt. Tanken är att ha dem för att dela ut till icke-medlemmar. Perfekt t ex när vi har LIA på kliniken (tandsköterskestudent) eller nyanställda. 🙂

Idag skulle jag varit på min andra utbildningsdag med Vision i Herrljunga, men det blev VAB med litet sjukt barn istället. Ganska lugnt här hemma, så jag passar på att påbörja e-utbildningen för Vision-ombud. Har nu slutfört första delen och den var bra och givande. Jag är helt ny på detta och även om jag alltid varit medlem i facket och intresserad så ska jag erkänna att jag vet alldeles för lite om hur facket faktiskt arbetar och vad det innebär att vara ombud. Det börjar klarna här nu efter första kursdelen. 😀

Är du medlem i Vision så kan jag varmt rekommendera medlemsutbildningen för att få insyn och kunskap i vad facket gör. Du hittar den om du loggar in på Vision.se.

Under kursen jag nu går får man frågan om vilka frågor som är viktiga för en själv. Det finns många såklart, men ingen är väl förvånad över att min hjärtefråga är tandsköterskornas löner. Det blir särskilt tydligt nu när jag tar VAB och hur diskussioner på arbetsplatsen går kring hög frånvaro. Jag vill tydligt klargöra att även då jag och min man tycker att man ska dela lika på VAB så långt det går, så blir det en självklarhet att JAG tar VAB när privatekonomin stramas åt av olika orsaker. Helt enkelt på grund av att jag tjänar mer än 10 000 kr MINDRE varje månad än min man. Han har varken en högre utbildning, svårare jobb eller annat som jag kan se berättigar till en så stor löneskillnad.

Det kan vara en bra sak för arbetsgivare att ta med sig då de funderar över hög frånvaro pga VAB samt hur man ska bli en mer attraktiv arbetsgivare med anställda som kan välja jobb framför VAB i högre utsräckning.

Nu ska jag fortsätta med kursen, det känns jättekul att få utveckla mig och lära nytt! Särskilt om det kan vara till nytta för fler än mig. Kunskap är makt och så vidare. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!