Studera till tandsköterska

Plugga hemifrån – tips och schema

Hej alla studenter! Förstår att väldigt många av er får plugga hemifrån nu. Det gör man såklart ändå mycket under studietiden, men nu blir det till att vässa självdisciplinen och göra sitt bästa för att det ska funka på distans under en oviss period framåt.

Jag jobbar hemifrån till viss del och jag har vissa punkter jag måste följa för att det ska funka. Annars är det hemskt lätt att tappa motivationen och plötsligt står man och sorterar böckerna i bokhyllan i färgordning istället.

Annons
  • Gå upp i tid, och en bestämd tid. Gör dig i ordning som om du ska till skolan. Ingen pyjamas!
  • Skapa en morgonrutin som gör dig glad, men ge den en bestämd tid och dra inte över.
  • Ha ett färdigt schema över dagen som du bestämt kvällen före. Följ det!
  • Slarva inte med måltider, ät på fasta tider och ge dig själv rast. Bra mat och pauser är A och O!
  • Ta micropauser, sätt på ashög musik och dansa/sjung ohämmat i 5 minuter, eller tills energin pirrar genom kroppen!
  • Använd affirmationer, korta bekräftande meningar du säger högt till dig själv under dagen. T ex ”Jag kommer skriva en fantastisk hemtenta i mikrobiologi.” Because it works.
  • Ha kontakt med studiekamrater, stötta och hjälp varandra på distans. Tack vår samtid för att det är superenkelt!
  • GÅ UT! Dagsljus, frisk luft och motion är jätteviktigt för inlärningsförmågan. Läs/lyssna på boken Hjärnstark av Anders Hansen så fattar du. En bok du inte ångrar.

Jag gjorde ett gulligt dagsschema som man kan fylla i själv, med påminnelser om det viktigaste. Här får ni det. Klicka på bilden så kan ni ladda ner det som PDF, skriv ut och fyll i. 🙂

Schema med gulliga tänder för hemstudier eller arbete hemifrån. För tandvården, tandsköterskor, tandläkare, tandtekniker och tandhygienister. Av Johanna Ene. Fritt att använda för eget bruk!

 

Och dela såklart med er av era grymma tips för att få hemstudierna att funka. Har man inte riktigt gemenskapen genom sina studier, kanske vi kan bidra med den här i kommentarsfältet? Peppiga tips, hejarop och värme! <3

 

Tack och credit för bilderna på de gulliga tänderna: 
Image by Annalise Batista from Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!