Hälsa Tips

Hjälp för torra händer

Mina händer håller på riktigt på att bli två torra barkbitar av all handtvätt. Antar att vi nu är ett ganska så gott gäng med detta lilla problem. Så idag delar jag med mig av mina bästa tips för att råda bot mot torra händer. Håll till godo, kamrater. :)

Handkräm

Jag använder A-Creme dagligen, till både händer, ansikte och kropp. En klassisk, helt naturlig handkräm utan konstiga tillsatser eller parfym. Dryg och prisvärd. Finns på apotek och hälsokostbutiker.

Handkräm för torra händer, Weleda Skinfood. Foto Johanna Ene.

Handkräm för torra händer, Weleda Skinfood.

Skin Food av Weleda är en fet, citrusdoftande kräm som är så skön när händer eller fötter är riktigt fnasiga. Gillar normalt sett inte parfymerade produkter, men den här räddade mig när jag körde kur med Molkosan, tog Skin Food efteråt för att dölja den hemska lukten. Läs mer nedan. Den är dock dyr, brukar önska mig i present!

Naturliga produkter du säkert har hemma

Ekologisk Kokosolja

Sked med Ekologisk Kokosolja.

Kokosolja går ju att ha till nästan allt! Ha en liten burk bredvid handfatet och smörj när händerna fortfarande är lite blöta. Vad jag läst till mig så tar kroppen upp fettet bättre då. Förutom i matlagning är kokosolja bra när du ska få loss pappersetiketter från glasburkar; gnid in, låt verka och skrubba bort!

Kaffesump

Billigaste återfettande peelingen; hej kaffesump! Varje morgon när jag ska koka kaffe tar jag gårdagens kaffesump, adderar lite lite vatten och masserar händerna försiktigt. Så otroligt skönt och händerna blir lena. Funkar såklart till hela kroppen. Var lite sparsam bara så du inte får stopp i rören.

När ingenting hjälper

Molkosan

Molkosan, alltså wow! Det här är ett koncentrat av färsk ostvassle som fermenterats, alltså mjölksyrats. Du tillför god bakteriekultur till huden som hjälper den att vara stark och smidig så att inte fienden släpps igenom. Ser ni de goda små bakterie-krigarna när de slåss mot inkräktare, så fint! Och helt naturligt. Finns i hälsokostbutiker och på nätet. Främst till för invärtes bruk men fungerar helt magiskt för torr hud och torrsprickor. Häll lite i handflatan och massera in i händerna, precis som med handsprit. Låt lufttorka. Luktar inte rosor direkt, jag berättar och visar hur i den lilla videon här:

Vad är DITT bästa knep för att rädda torra händer? :D

 

No Comments

    Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.