Min arbetsvardag

Semestertider = ub + jour

Hej alla semesterhjärnor! Haha, för man märker ändå att det är så det är nu… de flesta har kopplat på semesterhjärnan oavsett vad. ^_^

Semestertider. Glöm inte tandborsten. Tandborste i bambu på en brygga med en handduk och tvål. Foto Johanna Ene.

6 veckor semester?

Jag har denna och nästa vecka kvar att arbeta. Ärligt talat tycker jag det är skönt. Vet inte riktigt hur jag ska behandla den här kommande semestern, knappt någon plan finns och allt är löst som ett FÖR löskokt ägg. Också nästan första gången i mitt liv som jag har kunnat önska när jag ska ha semester. Stort ändå! 😀 Innan har jag ju jobbat på små enmanskliniker där vi stängt verksamheten och då är stängningen anpassad efter patientflödet, och infaller oftast under den så kallade industrisemestern. Men jag har aldrig klagat, på min första klinik hade vi 6 veckor sammanhängande semester på sommaren! Förstå min ångest när jag vaknade ur den bubblan och insåg att vanliga dödliga inte har det så…. Å andra sidan jobbade vi verkligen för det.

Annons

Nu är det min första sommar på Folktandvården. Jag ser faktiskt fram emot att arbeta de här sommarveckorna då vi har jour. Nästa vecka är det bara morgontiderna som är bokade, resten är jourtider (akuttider). Vi kommer vara 5 st som arbetar, jämfört med ca 16 (tror jag vi är just nu). Det ska bli spännande med en annorlunda vecka, och lite mysigt tror jag!

Sommarlov = uteblivande

Jag har ju aldrig haft barn och unga vuxna på klinik förr. Snacka om semesterhjärnor, eller sommarlovshjärnor, då plötsligt väldigt många i skolålder uteblir när skolorna stängt! Helt hopplöst, särskilt tonåringarna lyser med sin frånvaro. Också ganska hopplöst att få till viktiga behandlingar när föräldrar till barn prioriterar att resa bort och avboka tandläkarbesöken oavsett info om att det kan bli värk. Tonåringar som inte kommer kan jag ta, men när det gäller mindre barn är det svårt att släppa mentalt. Och lite svårt att förstå.

Semester – vad gäller då?

Nu i semestertider kan det vara bra att ha koll på vad som faktiskt gäller för oss knegare. Känner du till dina rättigheter och skyldigheter, t ex om du blir sjuk under semestern, hur mycket semester du har rätt till m m? Här kommer två länkar till artiklar om semester, från fackförbunden Vision och Uninen:

Hur ser det ut för er ute på klinikerna nu under sommaren, stänger ni, växlar ner eller planerar om på olika sätt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!