Allmänt Hälsa

Sommarlyssning om ”renlighetsdilemmat”

Jag älskar Sveriges Radios programserie Kropp & Själ, här är ett gammalt avsnitt om hygien som jag tyckte var väldigt bra och intressant. Det behandlar renlighet både rent allmänt och specifikt. Lort och snusk, hur farligt är det egentligen? Är vi för rena idag, eller rena på fel ställen? Och vad betyder egentligen ordet ”ren”, för vissa har det inte alls med hur noga man tvättar sig att göra. Perfekt att lyssna på från hängmattan för oss i vårdyrken, och prick alla andra också!

 

2 Comments

 • Reply
  Johanna
  12 juli, 2016 at 12:09

  Jag lyssnade precis på podden Hälsosant, avsnitt 021- karin öckert – amalgam och rotfyllda tänder är en hälsofälla.
  Kanske ett lyssningstips?
  Fast vad jag tycker i frågan vet jag inte ;-)

  // Johanna

  • Reply
   Johanna
   17 juli, 2016 at 08:55

   Jag ska rikta mitt öra mot detta snarast! Har läst lite om det, dock är jag ytterst kritisk. Skulle man då istället låta bli att rotfylla, dra ut tanden helt sonika? Vad istället det skulle kunna leda till vill jag inte ens tänka på, mardröm! Ska återkomma med ett blogginlägg. Tack för tipset! :)

Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.