Samarbeten

Tandsköterskedagen på Swedish Dental Expo

Den 16 november kör vi Tandsköterskedagen på Swedish Dental Expo, Stockholmsmässan! Jag har fått äran att arrangera dagen och kommer även leda er genom den på plats. Så jag hoppas innerligt att vi ses.

Under tre dagar huserar föreläsare och utställare inom tandvården på Stockholmsmässan i Älvsjö, med fokus på hela tandvårdsteamet. Personligen har jag upplevt att vi som tandsköterskor hamnat i bakvattnet vid tandvårdsmässor genom åren. Det har funnits extremt få punkter riktade till oss, och faktiskt många gånger ett direkt ointresse från monterpersonal när man kommer som tandsköterska. Jag jobbar för en tandvård där alla i teamet får plats och räknas. Vi börjar nu, på Swedish Dental Expo!

Annons

Föreläsare på Tandsköterskedagen 16 november

 • Kl 9:00 – 11:45 Dubbelföreläsning med Hannah Sjöholm och Annika Lüttschwager – Kirurgi & protetik- hand i hand, hur, när och varför!

  Protetik – Hannah Sjöholm är tandsköterskan som ”vuxit upp” på det tandtekniska labbet, utbildat sig i oral protetik och skrivit boken ”Protetik” för tandsköterskor.
  Kirurgi – Annika Lüttschwager är tandsköterskan med utbildning i operationssjukvård som jobbat på käkkirurgisk klinik i 21 år och föreläser för implantatföretag och allmäntandvård.
  Tillsammans delar de med sig av sina erfarenheter och hur man arbetar tillsammans. En givande duo!
 • Kl 13:30 – 14:30 Karin Sjögren –
  Samverkan och motivation i tandvårdsteamet, det motiverande samtalet


  Tandläkare Karin Sjögren har lång erfarenhet av tandvård och team. Hon har skrivit boken ”Motiverande Samtal i Tandvården” och har en otrolig förmåga att lyfta svåra ämnen för att göra dem mjuka och hanterbara. Karin är tankeväckande och ser alltid tandsköterskans betydande roll i teamet.
 • Kl 14:45 Tandsköterskans roll i tandvårdsteamet, vad får vi göra, vad kan vi göra, vad bör vi göra?
  Paneldiskussion med tandsköterska Johanna Ene, tandsköterska Victoria Sjödén, tandläkare Karin Sjögren och ÅHÖRARNA.


  Vilken är tandsköterskans roll i framtidens tandvårdsteam, med tanke på delegation och arbetsfördelning, och var går gränserna för vad vi får och kan göra? Tillsammans med publik och noga utvalda gäster diskuterar vi var gränserna går för vår yrkesroll, och hur vi kan jobba smart och utvecklande utifrån det. Här välkomnar vi synpunkter och frågor från er besökare!

Boka biljett!

Att gå på utställarmässan är gratis men du måste dock registrera dig online i förväg för entrébiljett. Du gör detta här:

Vill du ta del av föreläsningar behöver du anmäla dig och boka biljett. Där finns det olika alternativ beroende på hur många dagar du vill gå.
Boka tidigt pris gäller nu fram till 15 september!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!