BarntandvårdDebattTillsammans är vi starka

Tandsköterskornas önskningar för år 2015!!!

Igår publicerades mitt blogginlägg om våra önskningar på Dental24! Läs det här:

Tandsköterskornas önskningar för år 2015

Vill verkligen tacka er som tog er tid att skriva till mig. Hoppas ni känner att jag fick fram era önskningar på ett bra sätt. Det var en utmaning, till skillnad från att bara skriva utifrån mig själv. En rolig sådan!

Annons

Nu tänkte jag tipsa om andra skribenter som fångat mig under veckan. I morse fastnade jag för ovanlighetens skull i Metros kolumn, idag skriven av Alexandra Pascalidou. Hon slår sitt vassa huvud på spiken när hon påpekar hur vi idag i princip kämpar för att få jobba ihjäl oss, och hur gångna tiders kamp om rätten till sjukskrivning, lunchrast och semesterdagar börjar bli en vacker historia från 70-talet. ”Var det någon som viskade något om Facket? Det är så 70-tal.” Idag ska vi vara superhjältar och göra vad som helst för arbetsgivaren, heja! Läs Alexandras kolumn här:

Vi slåss för rätten att jobba ihjäl oss

Sockerdebatten är hemskt populär idag. Många plockar noggrant bort det vita sockret, och pratar om hur mycket bättre de mår. Ändå är vår sockerkonsumtion enorm om man ser till försäljning. det slår mig också hur vanligt det är att man ser föräldrar stoppa i sina småbarn mängder av sött. Helt i onödan. Saft i nappflaska, en mutkaka här och där och många gånger får nog barnen godis innan de ens vet vad det är. Vi skapar små sockerhöga monster och välkomnar Karius och Baktus med öppna armar. Lina Halldin, som är tandhygienist och också har en blogg (urfin med underbara fotografier) har skrivit ett kort och välformulerat inlägg om just detta. Tyckte det var himla bra och lätt att ta till sig. Läs:

Tankar om socker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!