Allmänt

Behandlingsrum + biltvätt = sant

Helgen var alldeles för rolig så jag skrev ingenting. Dock lagrade jag min vision om det självdesinficerande  behandlingsrummet från förra veckan. Tänk ”behandlingsrum + biltvätt = sant”! Nu kör vi:

Först behöver vi ett rum med så mycket släta och enhetliga ytor som möjligt. De ska självklart tåla den ytdesinfektion som krävs. Lösa föremål skall avlägsnas eller förankras. En skiljevägg kan dras ner för att skydda datorutrustning samt andra föremål som inte tål behandlingen. På väggen utanför den avskärmade delen finns en liten kontrollpanel varifrån man väljer önskat program samt start och stopp. När man startat programmet låses skiljeväggen. Nödstopp finns både innanför och utanför skiljeväggen.

Annons

Då trycker vi på ”Start” och ledade armar med tvättsvampar längst ut fälls ner från taket. Tvättsvamparna är anpassade för olika ytor i rummet. Det första som sker är att rummet duschas med ytdesinfektionsmedel från munstycken på armarna. Kraftiga högtrycksstrålar ser till att nå både ytor och skrymslen. Denna del av programmet går mycket fort och svamparna tar kvickt över för att gnugga och gnida alla ytor. Eftersom alkohol dunstar fort rinner det till mer desinfektionsmedel i svamparna allteftersom programmet fortlöper.

När desinfektionsdelen är klar kan man välja att köra torkprogrammet. Detta är dock inte nödvändigt men kan användas då tiden är knapp.

Självklart ingår ett valideringsprogram. Detta körs efter ett normalt program för att kontrollera dess tillförlitlighet. Ett lätt pulver blåses ut över rummet, därefter släcks rummet ner och ett ultraviolett ljus tänds. I detta ljus skall rummet vara fläckfritt för att man ska kunna bocka ”godkänt” i sin kära checklista. (Tänk mordutredning.)

Märk väl att detta självrengörande rum fortfarande bara är i betastadie. Kom gärna med synpunkter och förbättringsförslag! 😉

selfcleaning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!