HälsaTips

Acidophilus mot antibiotikamage

Nyligen åt jag antibiotika (Dalacin) och blev hemskt dålig i magen, det var på gränsen till diarré. Detta är en ganska vanlig bieffekt från just Dalacin och kan tydligen  bli bra värre än det jag upplevde. Fick rådet att äta acidophilus, som finns i livsmedel som filmjölk och yoghurt. Det hjälpte mig på stört! Fortsatte äta det under hela kuren och hade inga fler magproblem. Det hjälper kanske inte alla, men är absolut värt att prova för den som får magbesvär av antibiotika.

Leta efter fil och yoghurt som ska vara bra för magen och läs om de innehåller acidophilus. Det brukar de göra.

Annons

Clindamicina-Dalacin

En kommentar

  1. Härligt att det hjälpte. Jag brukar alltid rekommendera och själv använda Hälskostens kapslar med goda magbakterier. Väljer de med flest bakteriestammar efter rekommendation från en bekant som är homeopat. Dessa är riktigt bra även vid vanliga sega förkylningar eller den däringa otäcka kräksjukan. De vi brukar köpa är LactoVital från Holistics men det finns säkert många andra som är minst lika bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!