BarntandvårdDebattTillsammans är vi starka

Ge ett tandvårdsstöd

Det finns många både långt bort och faktiskt nära som inte har råd eller möjlighet att komma till en tandläkare eller sköta sin munhygien. Många är misstankarna och tvivlen när någon säger sig vilja göra gott, räcka ut en extra stark hand för att hjälpa dem i nöd. Säkert tar de pengarna i egen ficka, och resan till främmande land är nog bara semester. Klimatet bland oss människor här hemma hårdnar mer och mer. Kanske är det på tiden att vi plockar fram våra egna hjärtan och lyssnar på dem, inte på tidningarna! När hjälpte du senast någon utan att hävda din godhet på Facebook, utan krav på gentjänst eller att själv få ut något av det? Jag frågar mig själv detsamma.

För ett tag sedan fick jag kontakt med volontärarbetande tandsköterskan Agneta Gasmi. Jag förstod att hon var seriös i sitt arbete och ville gärna bidra med vad jag hade till hands. Skrivna ord. Det resulterade i detta inlägg om Agnetas hjälparbete i Afrika:

Annons
Hjälp volontärarbetare med tandvård i Afrika!

Tandvård i Afrika

Responsen på texten uteblev, det tråkigaste är väl att vi inte är förvånade. För något år sedan arrangerade jag en städdag vid badsjön där jag bor. Affischerade och pratade med folk, fick sopsäckar och handskar av kommunen. Alla tyckte det var ett så strålande initiativ! Men ingen ville vara med. Idag hjälper vi till om vi får något för det, annars är det ingenting värt. Vår tid är så dyrbar, visst är det så. Men de flesta av oss har tid att sitta vid Facebook och uppdatera om fikastunden, barnens fotbollsmatch, middagen, förfesten och så har vi alltid tid för en selfie! Jag är inte bättre, jag skriver den här texten lika mycket till mig själv som till er. För jag önskar mig en förändring och den måste börja hos mig själv.

Som ni tandvårdspersonal vet så får man en del reklamutskick till kliniken. Produkterna är inte alltid lämpade för ens egen verksamhet men jag brukar spara det mesta. Under ett halvår har jag fått ihop ett gäng barntandborstar från Ekulf. Då vi inte behandlar barn tyckte jag det passade jättefint att skicka till Agneta så hon kan ta med dem till barnen i Gambia, dit resan går i November i år. Några tandborstar kan tyckas fjuttigt, men det är ju alla bäckar små. 🙂

Om man vill hjälpa till eller bara är nyfiken på volontärarbete kan man kontakta Agneta:
Agneta Gasmi på Facebook eller e-post: buggagge@hotmail.com

barnborstar

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!