AllmäntDebatt

Är det ditt eller grannens liv?

Läste det här som kallas nyheter på vagnen i morse och där fick vi veta att grannar ofta anmäler varandra till myndigheter när de misstänker fusk (att grannen har det lite bättre)! Anmälningarna grundas för det mesta på skvaller skrivs det, tung information som kräver sin utredning.

Okej?! Jag har bara en sak att säga…

Annons

Kära granne, vänd blicken till ditt eget liv och se dig omkring en stund. Är det måhända lite tomt och händelselöst? Färglöst och fyllt av en återkommande vardag? Det måste ju för fasiken vara så när grannens liv är så mycket mer intressant att ägna sig åt än ditt egna! Tyvärr är det inte grannens fel att det är så och ditt liv blir inte mer spännande av att du skjuter fler problem i hans eller hennes brevlåda.

Missgynnsamhet och avundsjuka smutsar ner. Här kommer några enkla tips på trevligare sysselsättningar: Gå en promenad i skogen, läs en god bok, plantera en omsorgskrävande växt, gör ett gammalt hederligt fotoalbum som inte finns på Facebook, skriv dagbok bara för din egen skull, börja med en sport och få ut din frustration, måla om väggarna i en gladare färg, sätt en glad gubbe på brevlådan, bjud över din granne på en kopp te och fråga hur han eller hon mår (utan några baktankar).

Ha en riktigt go Fredag alla härliga grannjävlar! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!