Barntandvård

Dotterns första tandtrollskontroll

Såklart man inte kan missa sitt första barns första riktiga besök hos tandvården! Åtminstone inte om man är tandsköterska och blir barnsligt uppspelt av små saker i vardagen. När hennes kallelse kom och jag såg att det var en dag då jag inte var föräldraledig gick jag till jobbet och spände ögonen i chefen med en våldsam JAG-MÅSTE-GÅ-TIDIGARE-DEN-HÄR-DAGEN-min. De som känner till den här minen vågar såklart inte säga nej till mig då!

Idag bar det iväg. Folktandvården Gråbo har ett stort och luftigt väntrum som lilltösen tyckte var super att springa runt obehindrat i. I lekhörnan försökte hon bryta sig in i ett parti fia med knuff som en annan mor och dotter utkämpade. När hon skrämt bort dem försökte hon vinna partiet genom att äta upp pjäserna. Man har fullt sjå nu mer. 🙂

Annons

Vi blev inkallade till tandhygienisten och lillan fick sitta i den stora behandlingsstolen. Vilka fina lokaler de har, så fräscht och ljust. Kändes också tryggt när dottern sprang runt inne på rummet, sparsamt inrett och så rent och fint! Jag berättade att jag är tandsköterska men att jag aldrig haft barnpatienter så jag tycker att informationen var precis lika viktig för mig som för någon annan. Även om man arbetar inom samma yrkesområde så ska man aldrig tro att man själv är fullärd och redan vet bäst. Uppskatta alltid att bli påmind, få nya vinklar av fakta eller bli uppdaterad med nya råd och rön. Och respektera andras arbete! Eftersom jag bara har vuxna patienter tyckte jag det var toppen att få följa med till Folktandvården och ta del av deras kunskap och arbetssätt med de minsta. Jag är jättenöjd över det bemötande vi fick, och dottern var en liten sol som klippt och skuren för att göra reklam för barntandvård haha!

Bilder från dagens besök:

Dotter hos tandläkaren

Dotter hos tandläkaren

Dotter hos tandläkaren

Dotter hos tandläkaren

Fick en fin tandborste, då är man glad såklart!

Tack Gråbo Folktandvård för ett jättefint besök idag. Känns tråkigt långt till nästa kontroll om hela två år. 🙂

5 kommentarer

 1. Nästa kontroll borde väl vara om ett år, som 2-åring. Så har vi i alla fall på en annan Folktandvård men i Göteborg!

 2. Hej Johanna!
  Kan inte du framöver skriva ett inlägg om hur det är att vara gravid och jobba med smitta & röntgen inom tandvården.

  Jag förstår ju att det funkar bra, men jag är ändå vettskrämd inför att snart vara färdig tandsköterska och *förhoppningsvis* skaffa barn 🙂

  / Johanna

  1. Hej!
   Jag förstår din oro. Att bära ett barn inom sig är ett sådant stort och lite läskigt ansvar. Jätteroligt att då önskemål från er som läser, blir mycket mer motiverad då! Ska inte lova för mycket, men jag hoppas kunna skriva om det till nästa vecka åtminstone. Håll utkik. 🙂

 3. Hur gick undersökningen till? Gapade hon självmant? Tittade dom efter karies eller bara hur tänderna hade vuxit fram? Mvh Nyfiken mamma till 7 månadersbebis

  1. Tandhygienisten tittade bara väldigt kort i munnen, vilka tänder som kommit och om det var rent. Hon gapade självmant, det var inga problem alls. Inga instrument i munnen. Det mesta av besöket bestod av information. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!