Tillsammans är vi starka

Hjälp Unionen arbeta för högre lön och skyddad yrkestitel som tandsköterska.

Hej!

Här kommer en hälsning och uppmaning från tandsköterska Anne Karlsson, som är fackligt förtroendevald i Unionen, är med i Unionens förhandlingsdelegation och sitter även med i Unionen/PTS (Privata Tandvårdsanställdas Samverkansgrupp). Kom igen, nu hjälper vi till. Det är en enkel grej!

Annons

Anne Karlsson:

Vill ni inte höja er lön och hjälpa till att jobba mot en skyddad yrkestitel?
Jag jobbar som tandsköterska på en större privatklinik, är fackligt förtroendevald i Unionen, är med i Unionens förhandlingsdelegation som förhandlar bl a löner och andra villkor för privatanställda tandsköterskor. Jag sitter även med i Unionen/PTS, som bestämt sig för att detta år jobba ännu mer för att se till att det endast anställs utbildade tandsköterskor på klinikerna.

I fredags la jag ut en uppmaning att vi behöver er hjälp inför nästa års avtalsförhandling genom att du ska ta dig lite tid och skicka, på Facebook-pm eller mail anne.b.karlsson@gmail.com, mig en arbetsbeskrivning på alla de saker vi gör och bidrar med på din klinik för att sen kunna sammanställa och ha som underlag.

Jag har fått två svar… Jag vet att engagemanget i den här gruppen är stort när det gäller löner, kom igen nu och lägg ner lite tid och visa att detta är viktigt?! Facket är inte dem, utan vi!

Jag säger tack till Anne, för ett starkt engagemang. Självklart hjälper vi till och skickar in våra arbetsbeskrivningar, eller hur?

En arbetsbeskrivning är helt enkelt en lista på allt du gör på din arbetsplats. Tänk på att en sådan även är bra att ha som underlag vid t ex löneförhandling. Eller som stöd när du ska söka nytt jobb och redogöra för allt du kan och har erfarenhet av.

→ Maila din arbetsbeskrivning till: anne.b.karlsson@gmail.com

 

Tidigare har jag publicerat den här texten från Unionen/PTS: Kan du sätta dig säkert i stolen?

Unionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!