HumorStudera till tandsköterskaTandvård

En lista att fylla tiden med

Vet ni hur många gånger jag tränat det lilla yogapasset sen jag skrev om det? En gång. Ni vet när man är en sådan där person med väldigt höga krav på sig själv och inte lyckas leva upp till dem så som man tänkt. Då räcker det med att man inte lyckats få till det där himla yttepyttelilla yogapasset för att nedstämdheten ska smyga sig på som en utsvulten varg som drar med sig natten med svansen. Nu säger någon ”Jamen herregud du har ju precis fått barn, då får man halka efter med disken och tvätten och skrubben av svetten”. Såklart. Jag vet. Jag hade kunnat skriva det på ett stort plakat men ändå inte förstå det rent känslomässigt. 🙂

Nu ska jag ruska av mig pressen och skriva något så banalt som en lista! Det är himla poppis i bloggvärlden, bara så ni vet. 😉

Annons

Namn: Johanna Ene

Yrke: Tandsköterska

Favoritinstrument: Planinstrument, det är nämligen också ypperligt när man pillar med cernitlera!

Favoritmedikament: Får man säga 99% sprit? Nähä inte det, då säger jag det.

Hemskaste lådan på jobbet: Borrlådan. Mörk, pillig och fylld av kaos. 🙁

Roligaste skåpen på jobbet: Alla där jag kan sortera och ordna in absurdum.

Bästa felsägning i telefon: ”Hos tandsköterska Johanna.” När jag svarade på jobbet.

Värsta med mitt jobb: Att människor man kommit nära plötsligt dör. Då tar jag med jobbet hem.

Bästa med mitt jobb: Att få höra att patienterna saknar mig nu när jag är mammaledig. Blir så galet rörd av det så ni anar inte.

Pinsammast på jobbet: När jag spillde en mugg vatten i skrevet på en gammal herre.

Dummast under utbildningen: När jag sköt upp hemtentan till sista dagen och bokstavligen skrev och grät mig igenom den i fem timmar fram till deadline. Det blir hårt när livet är för roligt. Eller något sådant.

Bästa med utbildningen: Första gången någonsin som jag trivdes på riktigt i en skolmiljö. Dessutom bland bara tjejer!

Bästa kursboken: Odontologisk Ordbok

Favoritblogg: Underbara Clara

Tandvårdsovana i hemmet: Jag måste gå omkring och borsta tänder, det är så tråkigt!

Bästa med att jobba inom tandvård: Jag hoppas kunna avhjälpa dyra tandvårdsutgifter för min egen familj genom råd och info. Alla möten med människor lär mig otroligt mycket.

Värsta med att jobba inom tandvård: Nämner man det i sociala sammanhang får man ofta försvara hela yrkeskåren med alla fel de gör och alla de lurar… Försöker man själv ge goda råd har man oftast fel för  reklamen säger att Pepsodent är bäst och tidningarna säger att alla tandläkare ljuger så det som står på Wikipedia är det enda man kan lita på. Jag funderar på att säga att jag jobbar på kontor.

Nu ska jag sova 30 min innan dottern vill ha mat. Godnatt och sov gott allihopa! 😀

En kommentar

  1. Hej

    När ni hanterar frätande ämnen d är du jobbar ex väteperoxid 30 %eller triklorättiksyra, och det blir kvar i ex lite i dappenglaset där man droppat upp det hur gör du med det som är kvar då ? Jag brukar ta en bomullsrulle dom vätskan sugs upp i . Och sen kassera
    Hälsningar cattis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!