Allmänt

En vacker väg till jobbet

Jo, det hjälper. Det hjälper att ha den vackraste lilla promenad från parkering till arbetsplats om morgonen. När dagens start varit kaosartad eller fylld av blå känslor, eller då man nästan vet att arbetsdagen som möter en kommer bli tuff. Då hjälper det att få insupa naturens extrema skönhet och ro.

Promenadkorsning vid Jernbruket i Floda.

Varje morgon känns det som om jag får en dunderinjektion av detta, en quick fix då jag går över den lilla gångbron över den forsande ån med väldiga träd som omsluter den. Oftast inga andra människor. Vattenbrus men ändå en stillhet. Tänker du någonsin på din väg till jobbet, hur den ter sig och vad den bjuder på? Spelar det roll? För mig gör det nog det, har jag insett. Inte så att allt hänger på det såklart, men ja… det hjälper fint och strösslar morgonen med solglitter.

Annons
Gångbro över Säveån till Floda Torg en tidig morgon i juni.

Bron över Säveån. Tre minuters promenad från parkering till jobb. Tre minuter av endast vacker utsikt enligt följande bilder…

Baksidan av Jernbruket vid Floda Torg.
Säveån från Floda Torg en tidig morgon i juni.

Jernbruket är den röda tegelbyggnaden som bjuder på lika god mat som byggnaden är vacker både invändigt och utvändigt. Verkligen ett tips!

Det lilla torget i Floda är vad jag kallar ett perfekt torg. Litet, mysigt och med mjuka former i lite retro-stil. Det känns alltid lugnt här. Kanske alldeles särskilt kl 6:30 en junimorgon. 🙂

Floda Torg tidig morgon i juni.

Jag vänder mig om mot det här, innan jag kliver in i byggnaden där vårdcentral och tandvård huserar…

Promenadväg längs Säveån i Floda. Foto Johanna Ene 2021.
Säveån genom Floda med Jernbruket på andra sidan. Foto Johanna Ene 2021.

Vi söker tandsköterska till Folktandvården Floda, Lerums Kommun. Här härjar jag i receptionen och lovar att anstränga mig för att vara den bästa kollega jag förmår till dig. Väldigt goa kollegor har jag, som det gick väldigt fort att börja tycka om. En mindre folktandvårdsklinik är det, med både parkering och pendeltåg Göteborg-Alingsås på max 5 min promenadavstånd.

Länk till platsannons: Lediga jobb – Tandsköterska Folktandvården Floda

Säveån från Floda Torg en tidig morgon i juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!