Studera till tandsköterskaTips

Examenspresent till tandsköterska

– Inlägget innehåller reklam för egna produkter via Printler. –

Hej på er! Jag skäms nästan över att säga att jag är så väldans osugen på att skriva om tandvård just nu. Jag vill bara vara ute i våren! Sitta i hammocken, sticka fingrarna i jorden, förfölja gulliga humlor och vandra genom skogen här hemma. Allt annat känns så otroligt meningslöst. För det är våååååår och livet börjar på nytt! 😀 <3

Annons

Jag kom dock på att nu borde väl några av er snart ta examen från tandsköterskeutbildningar? Eller få besked om ni kommit in på utbildningarna som startar i höst? Båda alternativen tycker jag är värda en present. Jag tror inte att jag fick någon examenspresent när jag gick ut 2011, däremot fick jag en present av min vän när jag blev antagen. För det var stort för mig. Boken Karius och Baktus, som fortfarande står stolt i bokhyllan.

Vad har ni själva fått i examenspresent, som varit i tandvårdsanda? Här kommer mina tips på sådant jag hittat och själv skulle bli glad över. Lägg gärna till era egna tips i kommentarsfältet. 😀

Tips på examenspresent till tandsköterska

Till personen som inte tröttnat på att läsa tandvårdslitteratur

https://www.instagram.com/p/CAr7M-JJtaA/

Din hälsa sitter i munnen av Pamela Andersson och Björn Klinge
Den här boken hade jag själv gärna velat ha, inte läst. Finns i bokhandeln.


Leta present utanför Sverige, Etsy

Tips på examenspresent till tandsköterska från Etsy.com.

Jag handlar ibland genom Etsy, en site som gör sitt bästa för att främja småföretagare och hantverkare i hela världen. Var dock noga med att läsa recensioner, leveranstid och från vilket land det skeppas. VAT och tullavgift kan tillkomma från vissa länder. Men här kan man verkligen hitta fina och speciella ting. Jag har gjort en samling med presentförslag hos Etsy. Allt i min lista kommer från shoppar inom Europa då man vanligtvis slipper tullavgift och andra dyra tillägg.


Ge bort mina posters & prints

Får såklart passa på att puffa för mina egna prints, fotokonst i tandvårdsanda skapat av mig. Jobbar på att ta fram fler. 🙂 Finns att beställa hos Printler i olika storlekar, med eller utan ram.


Barnböcker om tänder

Har personen egna barn, eller kommer jobba med barntandvård, så kanske det passar med barnböcker om tänder. Jag fick klassikern ”Karius och Baktus” när jag kom in på utbildningen. Blev väldigt glad för den även om jag varken hade barn eller skulle jobba med barn. Det finns många fina att välja bland idag, både faktaböcker och historier.

  • Finns i bokhandeln nära dig eller online!

Yrkescertifiering och medlemsskap i Svenska Tandsköterskeförbundet

Certifierad tandsköterska Johanna Ene, 2020.

För de som tar examen från en tandsköterskeutbildning som är godkänd av Myndigheten För Yrkeshögskolan (MYH) finns möjligheten att certifiera sig genom vårt yrkesförbund Svenska Tandsköterskeförbundet. Ett bevis på att du genomgått adekvat utbildning och ett fint sätt att känna yrkesstolthet. Medlemsskap i yrkesförbundet samt certifiering är något man själv betalar för, vilket gör det till en värdefull och viktig examenspresent! Dock kanske det inte blir en överraskning, men nog så uppskattad.


Åka på kurs

En kurs kanske känns som en märklig present när man precis avslutad sina studier. Men vi behöver alla fortbilda oss. Visst bör och brukar arbetsgivare se till att skicka oss på kurs, men i vissa fall kanske man vill göra det på eget bevåg och på det sättet få chans att välja helt fritt ur kursutbudet.

Eller varför inte ge bort biljett plus resa till Svenska Tandsköterskeförbundets årliga yrkeskonferens för tandsköterskor? Den kan jag varmt rekommendera. Det är inte alla kliniker som skickar sina tandsköterskor på detta, varför inte åka själv och hitta nya tandsköterskevänner? Många bra föreläsningar och en mycket trevlig afton med god mat och underhållning. En toppenpresent enligt mig!


Lekfull present

Vem säger att leksaker bara är för barn? Det här kitet med leklera på tandvårdstema känner jag är det självklara tillbehöret till förfesten, efterfesten och ickefesten. Helt enkelt jämt. 😀

  • Finns bl a på Jollyroom.se.

Det var allt, gott folk. Nu ska jag springa barfota i gräset och kasta ringblommefrön omkring mig. 😀
Ni får gärna läsa min senaste krönika på Dental24:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!