Allmänt

På besök i kattens mun

Huvudvärken bultar på inifrån och tycks vilja komma ut och sprida sitt elände till resten av omgivningen. Då är det skönt att kunna ta datorn under armen och fly in i sovrummet där bara katten ser min sura min. Plågar henne för tillfället med att vänja sig vid att jag får kika i hennes mun. Hopplös tandsköterska som jag är måste jag ju ha koll på hennes små tänder också. Jag tittar efter så att inga gaddar är trasiga eller onormalt missfärgade, och även på tandköttet så att det inte ser inflammerat ut. Sen hon var liten har jag regelbundet gjort denna koll så att hon ska acceptera mina jobbigt närgångna fingrar. Även våra husdjur kan ju få problem med tänder och mun och det är vårt ansvar att hålla uppsikt. En vän borstar tänderna och skrapar tandsten på sin hund och den tillåter det utan protester, fantastiskt! 🙂

images

Annons

Läs mer om tandvård för kissar i mitt tidigare inlägg här:
Tandvård för katter

2 kommentarer

  1. jag borstar min hunds tänder och skrapar tandsten en gång per månad ungefär, så det behövs inte mycket för att hålla sitt husdjurs tänder i schack!

    1. Vad fint att du gör det! Jag kan tänka mig att många annars väljer att låta veterinären göra det? Men oftast litar ju djuret på sn ägare mest, så det är väl klokt att ta hand om den biten själv egentligen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!