Allmänt

På besök i kattens mun

Huvudvärken bultar på inifrån och tycks vilja komma ut och sprida sitt elände till resten av omgivningen. Då är det skönt att kunna ta datorn under armen och fly in i sovrummet där bara katten ser min sura min. Plågar henne för tillfället med att vänja sig vid att jag får kika i hennes mun. Hopplös tandsköterska som jag är måste jag ju ha koll på hennes små tänder också. Jag tittar efter så att inga gaddar är trasiga eller onormalt missfärgade, och även på tandköttet så att det inte ser inflammerat ut. Sen hon var liten har jag regelbundet gjort denna koll så att hon ska acceptera mina jobbigt närgångna fingrar. Även våra husdjur kan ju få problem med tänder och mun och det är vårt ansvar att hålla uppsikt. En vän borstar tänderna och skrapar tandsten på sin hund och den tillåter det utan protester, fantastiskt! :)

images

Läs mer om tandvård för kissar i mitt tidigare inlägg här:
Tandvård för katter

2 Comments

 • Reply
  Sandra
  16 november, 2014 at 16:28

  jag borstar min hunds tänder och skrapar tandsten en gång per månad ungefär, så det behövs inte mycket för att hålla sitt husdjurs tänder i schack!

  • Reply
   Johanna
   16 november, 2014 at 16:30

   Vad fint att du gör det! Jag kan tänka mig att många annars väljer att låta veterinären göra det? Men oftast litar ju djuret på sn ägare mest, så det är väl klokt att ta hand om den biten själv egentligen. :)

Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.