HälsaMin arbetsvardag

Företagshälsovård för den som har tid.

Jag har ett jobb som innebär att jag med stor sannorlikhet kan komma i kontakt med blodsmittor (t ex hepatit och HIV), och bör se till att ta det vaccin som finns att tillgå. Jag har försökt vaccinera mig mot hepatit A och B en gång innan hos företagshälsovården men det var otroligt bökigt. På vårdmottagningen ville de ha en rekvisition från min arbetsgivare men när jag ringde huvudkontoret och personalavdelningen hade de inte en susning om hur man gick till väga när arbetsplatsen skulle stå för vaccination. Är det så få som faktiskt vaccinerar sig så att de helt har missat rutiner för detta?!

Här om dagen ringde jag igen. Välkomnades av en stel maskinröst som slussade mig genom ca sju olika knappval. Efter en god stund i telefonkö får jag äntligen prata med en livs levande människa och trodde mig ha  knappat fram till tidsbokning.  ”Göteborg?! Ja men då ska du prata med bokningssköterskorna där”. Blir kopplad till receptionist. Får veta att bokningssköterskorna börjar arbeta först om fem minuter och jobbar till tre med lunchuppehåll 12-13. Klick! Hej då! Jag lutar mig ut genom dörrposten och gastar uppgivet till chefen: ”Nu vet jag hur du känner när du försöker få tag i folk på huvudkontoret!”

Annons

Det här samhället lutar mer och mer åt att motarbeta varandra istället för att se till att finnas där för dem man är till för. Företagshälsovården är till för mig som arbetar. Men de finns bara att nå när jag arbetar och då ARBETAR jag. Är det rimligt att jag under min arbetstid ska sitta och jaga företagshälsovården för att få vaccinera mig? Jag antar att det är det, heja!

Tack Internet för tillhandahållandet av gnällutrymme på mina egna villkor! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!