HälsaMin arbetsvardag

Frånvaro av sjukfrånvaro när jag gillar jobbet

Det finns ju löjligt många tandvårdskliniker i och omkring Göteborg, jag skämtar inte när jag säger att jag spenderat timmar med att googla och maila ut picknickinbjudan. Tyvärr är det en hel del privata kliniker som jag inte hittat en e-postadress till, och jag har inte möjlighet att sitta och skicka ut brev per post. Min privata tid och ekonomi är rätt begränsad nu. Sedan är det alla privata som jag inte ens hittat… Jag slängde upp inbjudan på Praktikertjänsts forum. Nu är det upp till er allas goda vilja att sprida detta och slå på djungeltrumman! 25/5 i Kungsparken, Göteborg alla tandsköterskor!

 

Annons

Vet ni vad jag tror… att det betyder mer än bara trevliga vardagar att ha en arbetsplats man trivs sådär enormt mycket på. Att känna glädje när man går till jobbet (ok jag är väl inte så jävla glad när jag går upp 05:15 men jag mognar på vägen haha) och inte stirra på klockans minutvisare för att jaga på den till kl 17, att känna att man gör nytta och att någon uppskattar en på riktigt. Att någon anförtror en ansvar och litar på att man fixar det utan kontroll. Jag tror att det är bättre än de flesta spa-kurer, vitaminpiller och alla himla mediciner man kan stoppa i sig. Vi spenderar största delen av livet på jobbet (visst är det rätt galet) och jag har noterat flera undersökningar som sammanför dålig stämning på arbetsplatsen med hög sjukfrånvaro. För jag är absolut säker på att kroppen och knoppen är ihopkopplade med miljoner länkar och att psyket påverkar vårt immunförsvar i allra högsta grad. Nix, jag har inte en endaste källhänvisning för det är mina egna teorier baserade på mitt mäktiga sunda förnuft och egna erfarenheter. Så vem behöver källor då? 😉

Jag ser tillbaks på mig själv. En tid vantrivdes jag något enormt där jag arbetade och var sjuk jämt. Det var inte att jag ljög eller låtsades, jag hade feber, migrän, förkylningar. Sedan bytte jag position och plats (plus min egen inställning) och var plötsligt väldigt frisk. Blev jag krasslig tålde jag mer innan jag behövde stanna hemma från jobbet. Så är det nu med, och det känns så tydligt att jag får massor av extra kraft som spirar i kroppen av glädjen på arbetsplatsen. För vill man orkar man mer. Motivation är bästa moroten. Idag har jag tänkt mycket på detta. Gick till jobbet efter en veckas hemsk förkylning, en sådan då man behövt ringa Ghost Busters för att suga ur allt snor ur luftrören. Kändes tveksamt att gå idag men jag hatar att sjukskriva mig. Kämpade iväg. Väl på jobbet omgiven av kollegor jag vet vill mig väl och en arbetsmiljö som innebär att göra det bästa av situationen för oss alla som är där, så kändes det helt ok och till och med lite bättre! Känner mig friskare, även om det spänner i huvudet och jag är dödstrött nu. Det är knappast min envisa dumhet att alltid köra på som gjort mig friskare, jag tror fullt på min varma och positiva omgivning. En chef som ser människorna i sin personal och en kollega som propsar på att jag ska äta hennes frukt och vila om jag behöver. Finns inget mer läkande!!! <3

Jag önskar att fler chefer kunde förstå det här, förstå att det är så här man vinner i längden. Jag önskar verkligen att alla steg av sina hästar och ställde sig bredvid sin kollega. Du kanske tror att din ohjälpsamhet en dag inte gör någon skillnad, dina klumpiga ord glöms fort… men sådant lägger sig snabbt som smutsig osynlig rök tills någon innerst inne hade stannat kvar i sängen varje dag.
Och så blir man sjuk på riktigt.

Väntrum
Mysfaktor är alltid viktigt! Här är en bild från vårt lilla väntrum.
För den nyfikne är det den här kliniken jag arbetar på: Tandersson.se

🙂

2 kommentarer

  1. Oj, vilken fin hemsida! Älskar er informationssida och så presentationen av er personal. Bra hemsida 🙂

    1. Åh vad kul att höra! Det ska jag berätta på jobbet på Måndag, på Måndagar behöver man höra extra bra saker. ^_^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!