Min arbetsvardag

Jag älskar mitt jobb!

Jag älskar mitt jobb och min arbetsplats!!!

Igår sa jag till chefen ”Tänk, varje dag kommer det patienter som jag helt genuint känner ska bli roligt att träffa och jag känner mig så glad inför det”!

Vi har grämt oss över att de avtrycksskedar vi använt för Impregum (avtryck till protetik) inte görs längre och tvingat oss leta nya i denna djungel av tandvårdsmaterial. Idag ringde jag först till vår tekniker för att se om han hade tips, fick några matnyttiga men han visste inget specifikt märke. Då ringde jag upp Brånemarkskliniken (specialistkliniken för protetik i Göteborg) för de måste ju vara experter. Så klart de var! Fick världens mest hjälpsamma kvinna i luren som till och med gick iväg för att kolla vilka storlekar de hade. Den där lilla hjälpen gjorde så att hela min dag kändes lätt som en plätt, tusen tack!

Annons

Skulle vägleda kollegan in i fackförbundet Unionen och surfade in på deras hemsida för information. Då ploppar det upp en chattruta nere i hörnet med erbjudande om direkthjälp. Tog tillfället i akt och började chatta med en kille på Unionen som hjälpte mig jättebra och erbjöd sig att ringa upp kollegan när det passade henne. Hon fick svar på alla sina frågor sedan och han hjälpte henne bli medlem snabbt och enkelt. Sådan service älskar jag, när man erbjuds alternativ som direkt underlättar. Utan att behöva leta upp dem.

Ett paket Flux som varit på villovägar kom som utlovat idag, rena jädra julafton. Ni ser ju att jag haft världens bästa dag, jag orkade till och med vara glad när jag kom hem trots att busschauffören körde fel och verkade ha första dagen på nya jobbet. 😀

 

Nu på lördag är det Nationella Munhälsodagen, ett tillfälle att lyfta fram tandvård på gator och torg. Du hittar vad som händer i just din kommun på Tandläkarförbundets hemsida. Gör nu inte som jag gjorde förra året, utan att tänka så spred jag evenemanget till allt tandvårdsfolk jag kände. Bara. Så jättedumt då det är menat för allmänheten som kan komma fram och fråga och få information helt gratis! Det finns flera events om det på Facebook, sök på Munhälsodagen. Sprid ordet till alla dina tandborstslarvande bekanta nu.

Här hittar du Munhälsodagens sida där de slängt upp alla events i olika städer:

Munhälsodagen

2 kommentarer

 1. Hej Johanna 🙂
  En fråga. Det sägs ju att man som tandvårdspersonal ska stå bakom en vägg när man utför röntgen. Det gör nog en del. Men där jag är nu står man i dörröppningen (ingen vägg alls) och jag blir lite orolig. Jag vet inte om jag nu eller framöver är ”tidigt” gravid. Kan inte det vara skadligt? Men röntgen”dosan” sitter i dörröppningen och om man vill ha skydd så skulle man behöva stänga dörren. Borde jag göra det?

  / Johanna, igen;-)

  1. Mig veterligen så ska väggen för att skydda innehålla bly, eller vara såpass tjock som krävs. Jag kan då inte tro att man skulle vara skyddad när man står i dörröppningen, det finns ju ingen vits då. Du ska ha väggen emellan, eller ev ha ett blyinfattat skyddsförkläde. Här kan du läsa: https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/start/Vard/Rontgen/
   Dock hittade jag inte exakt det jag ville, men ring dem och fråga vet jag! Superviktigt, SÄRSKILT om du är gravid!
   Ta upp detta på din arbetsplats och fråga hur de resonerar, man kan ju fråga på ett bra sätt så att det inte blir kritik. Säg att du oroar dig med tanke på att du kan vara gravid/försöker bli.

   Tänk på dig själv, extremt få andra som gör det och INGEN tackar dig för att du utsätter dig för risker i arbetet. Det är din kropp och den är det finaste och bästa du har, än mer om ett litet liv bor där inuti. 🙂 <3

   Hoppas det går bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!