Min arbetsvardag

Jag är inte bättre än mina patienter

Är ni bättre än era patienter? Jag menar, kan ni verkligen med handen på hjärtat hävda att ni är bättre än era patienter?? Det kan inte jag!

För nu sitter jag här med tandvärk igen från en av två sabla visdomständer som liksom tar tur om att jävlas. Hur länge de har bråkat med mig? Tja, sisådär åtta år kanske. Hur länge jag har funderat på att ta ut dem? Två år. Och så säger jag ständigt till patienterna att de inte ska gå med problem, utan komma och åtgärda dem på momangen. Dessutom är min ambition att patienterna ska lita och lyssna på mig. Går den ekvationen ihop? Nä!

Annons

Jag tror att även om man besitter kunskapen och vetskapen så är man ändå bara en människa med oro och rädslor som drar en ifrån otäcka saker. Förnuft i all ära, men du är också själv en patient och beter dig förmodligen precis som en. Eller har jag fel?

Varje gång jag får värk så bedyrar jag att nu är det nog, nu ska den ut. Varje gång det gått över och jag inte längre känner av den så är det där löftet bortblåst som ett litet moln ur mitt huvud. Vi människor är allt fantastiska på att förtränga obehag och välja vad vi ska minnas. Lika fantastiska är vi på att ge andra goda råd men inte lyssna på dem själva.
Nu ska jag krypa ner i sängen och tycka obefogat synd om mig själv!

2 kommentarer

  1. Skönt att höra då jag oroar mig att man måste göra allt som man säger till patienterna. Som sagt alla är vi människor:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!