Min arbetsvardagTillsammans är vi starka

Knivrån mot tandvårdsklinik

I veckan blev en tandvårdsklinik i Göteborg utsatt för rån. Enligt uppgift ska personalen i receptionen ha fått en stor kniv upptryckt mot ansiktet. Jag blir så sjukt arg! Visst råna och ha er, men att göra måltavla av en arbetsplats där man gör sitt bästa för att hjälpa människor i behov av vård! Det är uppenbart hemska fel på somliga av er därute som tar med kniven till den goda sidan.

Så jag blev glad då jag hittade en rejäl arbetskniv som någon tappat i väntrummet. Nu ligger den fint och väntar under disken i receptionen tills fel person kommer in och vill oss ont… All min rädsla försvinner när jag blir så här arg på mänskligheten och då tänker jag råna personen på både heder och samveten! Ni förstår att jag skämtar en aning, jag förespråkar absolut inte våld och är inte våldsam, bara i hjärtat. Jag vet vems arbetarbrallor kniven slank ur och det är en hederligt fin person vars redskap absolut inte ska missbrukas. Men ilska måste ibland få uttryckas i brutala termer.

Annons

Hos oss hanterar vi inte kontanter, kanonskönt! Våra patienter är väl medvetna om detta och det står även på ytterdörren. Ett kontantlöst rykte är bra att ha då det tar udden av rånarlustan.  Vi har också låst ytterdörr med ringklocka. Ingen kommer in utan vår vetskap och att vi ser vem det är. Jag tycker det är så himla skönt och råder andra kliniker att vidta liknande åtgärder. Vi måste känna oss trygga på vår arbetsplats där en stor uppgift är att få patienter att känna sig trygga. Efter en incident med hot och våld blir det väldigt svårt att orka ta hand om andra. Om inte du mår bra mår ingen annan bra helt enkelt.

Nu hoppas jag verkligen att alla drabbade får det stöd de sannerligen behöver. Även om någon säger sig vara helt ok, man är inte ok! Samla teamet, låt alla prata och vara tillsammans. Behöver man prata av sig med en samtalsterapeut eller liknande ska det fixas, inget snack om saken. Det är i sådana här situationer ens chef och arbetsledning får bevisa sin duglighet på riktigt.

Alla mina varmaste tankar till er som drabbades nu, och jag hoppas innerligt att allt gick så bra det nu kan göra i en sådan situation! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!