Min arbetsvardag

Min arbetsplats

Inom tandvården kan det ju se väldigt olika ut på olika arbetsplatser, t ex hur man jobbar, om det är en storklinik eller liten, privat eller Folktandvård och så vidare. Därför tänkte jag göra en kort presentation av kliniken där jag jobbar så att ni får en uppfattning om hur min vardag ser ut.

På vår lilla privata mottagning är vi tre personer som håller i tandvårdsfanan. Vi har två behandlingsrum, varav jag yr runt och ansvarar för det ena och vår tandhygienist/tandsköterska på det andra. Tandläkaren, som också är vår chef, går mellan rummen. Som det är nu tar vi in varannan patient med en viss uppdelning av patientgrupper. Jag tycker att detta fungerar väldigt smidigt då man i lugn och ro kan göra i ordning rummet mellan patienter.

Eftersom det bara är vi tre och vi inte har någon receptionist så sköter jag och min kollega reception, telefon och tidsbokning. Vi tar hand om mycket av det som hör praktiken till även utanför patientbehandlingar som varubeställningar, inventering, vår hemsida, utrustning med mera. Det är så roligt att ha hand om en klinik på det här viset;  man får en övergripande bild av vad som krävs för att driva en tandvårdsmottagning och kunskap om många olika delar. Dessutom är jag lite av ett kontrollfreak så jag trivs väldigt bra med att ha koll på allt själv. ;)

Lokalen är liten och mysig, jag har verkligen börjat känna mig som hemma här. Det är toppen när man kan känna så på sin arbetsplats. Visst ska man gilla sitt yrke, men att trivas på sin arbetsplats med sina kollegor är guld värt! Det kanske inte är något man per automatik bara har, men alla bör sträva efter en varm gemenskap och anstränga sig lite varje dag för den saken. Det är ju inte ett enmansjobb. :)

1 Comment

  • Reply
    Sarah
    25 januari, 2013 at 20:48

    Härligt höra att du trivs så bra på jobbet! Kram sarah

Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.