AllmäntMin arbetsvardag

Telefonvett

Nu var det ett tag sedan, men här kommer det lite ilska rakt ur den svarta kammaren i mitt hjärta! För allvarligt talat…. hur svårt är det att vara trevlig i telefon i sitt arbete? 

Det spelar ingen roll om man haft en dålig dag, trivs kasst på sitt jobb eller bara är en surpuppa. Får du betalt för att svara i telefon och representera ett företag så förstår jag inte alls varför man är näpsig och snäsig när kunder eller t ex patienter ringer. Under arbetstid är man baskemig trevlig i telefon tills den i andra änden är riktigt otrevlig först. Näpsa sig går alldeles utmärkt att göra på sin fritid, då är det fritt fram att vara hur grinig och jäklig man vill och visst kan det vara skönt!

Annons

I andra änden kanske det tycks att jag är skitjobbig som ställer en fråga som redan har ställts tjugo gånger samma dag. Och när jag inte ens är kund, och borde ringt ett annat nummer för jag är faktiskt inte deras problem… Klart man blir näpsig?
Men för mig är det första gången frågan ställs, och jag hade en tanke om att bli kund i framtiden. Den tanken drog jag tillbaka ganska hastigt. Tänk att ett litet telefonsamtal på en minut kan förändra hela bilden av dig och det företag du representerar. Lika mycket till det bra som till det dåliga. Det krävs inte särskilt mycket för att vara trevlig, man blir inte ens svettig och får knappast muskelvärk. (Nu säger någon ”Vänta du tills du jobbat i 30 år, då har du muskelvärk i hjärnan!”) Då säger jag lägg av.

Hur viktigt är det för dig att ha en trevlig arbetsdag? Lika viktigt som för den i andra änden av linjen! Tänk lite på det. 🙂 

Jag hoppas innerligt att jag blir upplyst om jag skulle låta sur på telefon. Idag kommenterade min chef att jag lät ansträngd när jag talade med en ny patient på telefon. Han noterade detta för att jag inte brukar låta sådan och jag uppskattade verkligen att han lät mig veta. För då har jag en chans att förändra.

Nu vill jag påpeka att de allra allra flesta inom tandvårdens alla hörn är supergulliga på telefon och hade jag haft resurser skulle jag vilja skicka blommor till var och en av er som inser värdet i att sprida lite solsken genom luren! 

blomsterbud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!